10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportȘedința din Senat privind urmărirea penală în cazul lui Corlățean, amânată

Ședința din Senat privind urmărirea penală în cazul lui Corlățean, amânată

Ședința privind carerea DNA în cazul Corlățean a fost amânată. DNA cere încuviințarea urmăririi penale în cazul fostului ministru de externe în timpul alegerilor din 2014. 

Cererea procurorilor privind începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare a Biroului Permanent. Dacă va fi cvorum. În perioada campaniei electorale, senatorii au decis să aibă activitate în teritoriu şi nu au programate şedinţe de plen.

Citește și: Titus Corlățean, anchetat de DNA, protejat de un magistrat

Procurorul general al DNA a solicitat, luni,  conducerii Senatului aviz în dosarul votului din diaspora, privindu-l pe Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe.  DNA îl acuză pe senator de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Citește și: Dosarul ”Votul din diaspora”. DNA a trimis cerere de încuviințare a urmăririi penale în cazul lui Titus Corlățean

De asemenea, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu.

Biroul Permanent trebuie să urmeze o serie de proceduri care nu permit, în acest moment, să spun când va fi votul în plen. Comisia juridică trebuie să analizeze solicitarea, ea este comisia de specialitate conform regulamentului și trebuie să dea un aviz. Aviz care nu este obligatoriu. Decizia o va lua plenul, dar numai după ce comisia se pronunță. Este căderea Biroului Permanent să stabilească cum se vor desfășura procedurile. După aceea vom putea oferi câteva indicii cu privire la data posibilă când se va produce votul în plen”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

DNA cere Senatului să-i permită începerea urmăririi penale față de Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul “Vot Diaspora 2014”, pentru infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă