21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta: România are nevoie de combaterea evaziunii fiscale

Ponta: România are nevoie de combaterea evaziunii fiscale

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi, în timpul ședinței săptămânale de Guvern despre protestul fermierilor din fața Palatului Victoria, despre amenzile acordate de ANAF, despre prejudiciile din dosarele penale, dar și despre proiectele externe pe infrastructură și energie.

Astfel, premierul a atras atenția ministrului Agriculturii cu privire la protestul fermierilor și a precizat că oamenii au dreptate să fie supărați.

”Mergeti și spuneți le că au bani în cont. Va rog să aveti dialog să informați presa și sa încercati să nu aveți întarzieri. Oamenii au dreptate”, a declarat Voctor ponta.

Cu privire la evaziunea fiscală, premierul a susținut că în România este nevoie, în continuare de combaterea evaziunii fiscale.

”Susțin în continuare că Romania are nevoie de combaterea evaziunii fiscale. Evaziunea fiscală este un fenomen care trebuie combăut. Este important este ca in acest caz sa nu existe abuzuri”, a susținut premierul.

El a declarat, totodată că societățile comerciale trebuie să fie amendate de la suma de 300 lei. De asemenea, Ponta a cerut ministrilor ca până martea viitoare să fie făcute modificări la legea ANAF astfel încât să existe flexibilitatea și sistemul aplicat corect.

——

Premierul Victor Ponta va conduce, joi, sedința săptămânală de Guvern, de la Palatul Victoria, conform unui comunicat de presă remis Guvernul României.

Ședința va începe la ora 12.00.

Printre subiectele abordate în cadrul ședinței săptămânale de Guvern se numără proiectul de lege ce vizează intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Federal al Apărării al Republicii Federale Germania privind cooperarea militară în domeniul pregătirii, semnat la Berlin la 24 septembrie 2014.

De asemenea, se va dezbate și problema alunecărilor de teren din județul Bacău. În acest sens, se va analiza un proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantități de produse și acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, pentru protecția populației afectate de alunecările de teren.

Ședința a fost amânată cu o zi, ca urmare a vizitei președintelui turc Recep Erdogan, la București.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă