11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportȘedințele Consiliului Local al Sectorului 1 vor fi transmise în direct pe...

Ședințele Consiliului Local al Sectorului 1 vor fi transmise în direct pe Internet

Şedinţele Consiliului Local al sectorului 1 vor fi transmise, începând de joi, în direct, pe site-ul Primăriei, informează Agerpres.

Potrivit primarului Dan Tudorache, cetăţenii vor avea astfel posibilitatea să vizioneze, în timp real, cum se desfăşoară dezbaterile şi cum se iau deciziile la nivelul legislativului local. 

“Transparenţa reprezintă un semn de respect pentru comunitatea locală, care, prin vot, ne-a acordat încrederea ei să administrăm treburile sectorului 1. Aşa cum am promis şi în campania electorală, Primăria sectorului 1 va deveni un model de transparenţă atât în ceea ce priveşte procesul de luare a deciziilor, cât şi modul de cheltuire a banului public. Primul pas în acest sens îl constituie transmiterea în direct a şedinţelor Consiliului Local pe site-ul instituţiei. Comunitatea sectorului 1 trebuie să cunoască în timp real cum se iau deciziile la nivelul administraţiei locale, pentru a vedea în ce măsură sunt reprezentate corect interesele cetăţenilor”, a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit unui comunicat. 

Totodată, contractele de achiziţii publice de la nivelul Primăriei sectorului 1 vor fi disponibile pe site-ul instituţiei, măsura vizând contractele încheiate începând cu luna ianuarie 2016. 

Cetăţenii vor avea acces la toate informaţiile referitoare la contractele de achiziţie publică, de lucrări publice şi de concesiune de servicii. Cetăţenii vor putea afla informaţii legate de data încheierii contractului administrativ şi a actelor adiţionale aferente, durata contractului, valoarea acestuia, documentele fiind postate pe pagina web www.primariasector1.ro, la rubrica Transparenţă. 

Informaţiile vor fi publicate pe data de 15 a lunii următoare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă