8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportȘefa DNA, la TVR: Sebastian Ghiță este căutat internațional în peste 190...

Șefa DNA, la TVR: Sebastian Ghiță este căutat internațional în peste 190 de state. Nu am fost și nu sunt prietenă cu el. Pentru mine este un subiect închis. Exclus să mă poată șantaja cineva vreodată | LIVE VIDEO

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, este invitată, joi seara, la TVR. În acest context, ea a declarat că Sebastian Ghiță este un „inculptat fugar, căutat în peste 190 de state”.

„Poate reuși Sebastian Ghiță să vă dărâme de pe fotoliul DNA?”, a întrebat Emma Zoicescu. „Ce legătura are?”, a întrebat șefa DNA.

Kovesi a afirmat că, la momentul nominalizării sale, lucra la Bruxelles. „Eram detașată acolo și reprezentam statul român pe probleme de drept penal”. 

Întrebată despre relațiile pe care le-a avut cu Sebastian Ghiță, șefa DNA a precizat: „Nu am fost prietenă și nu sunt prietenă cu inculpatul. Faptul că ne-am întâlnit cu el doar în cadru instituțional”, a mai spus ea. 

Întrebată dacă Sebastian Ghiță ar putea să o șantajeze cu ceva, Laura Codruța Kovesi a precizat. „Este exclus. Exclus să mă poată șantaja cineva vreodată”.

Întrebată dacă intenționează să îl dea în judecată pe Sebastian Ghiță, pentru afirmațiile făcute la postul România TV, șefa DNA a precizat că refuză să facă precizări, la acest moment. 

„Tot menționați că este un inculpat fugar. Cum vedeți faptul că el reușește să dinamiteze SRI? Pare să fi reușit ceva ce alții nu au reușit”, a fost întrebată șefa DNA. În acest context, Kovesi a declarat că nu va comenta niciodată activitatea altei instituții.

„În opinia mea, șeful Poliției Române ar trebui să ne explice cum a dispărut Sebastian Ghiță”, a mai spus șefa DNA, cu privire la noaptea în care fostul deputat a dispărut, deși era urmărit de un echipaj.

Întrebată dacă DNA are informații cu privire la locul în care Ghiță s-ar afla, Laura Codruța Kovesi a precizat că procurorii fac verificări, dar că nu poate oferi mai multe informații pe această temă.

„Haideți să vorbim despre atribuțiile fiecărei instituții. Poliția Română trebuie să îl caute. Dacă vede că ține legătura cu jurnaliștii, trebuie să facă anumite verificări. Poliția Română trebuie să îl caute. Cred că trebuie să ne explice cum l-au pierdut și ce măsuri iau pentru a-l găsi”, a continuat șefa DNA.

Laura Codruța Kovesi a răspuns și acuzațiilor lansate de Ghiță cu privire la „aranjarea anumitor dosare”. În acest context, ea a afirmat că nu s-a ocupat niciodată de așa ceva.


Citește și:  Fostul deputat dispărut Sebastian Ghiță lansează noi acuzații: Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea sunt agenți ai unui serviciu secret străin, care aparține unei țări partenere | VIDEO

Fostul deputat căutat de autorități, Sebastian Ghiță, a lansat, luni seara, noi acuzații la adresa reprezentanților instituțiilor de forță din România, într-o înregistrare video difuzată de postul România TV.


 

 

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă