5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportȘefa DNA respinge acuzațiile lansate de Sebastian Ghiță în înregistrările video: Echipajul...

Șefa DNA respinge acuzațiile lansate de Sebastian Ghiță în înregistrările video: Echipajul care îl fila, în seara dispariției, a anunțat procurorul de caz după aproximativ 16 ore. Poliția trebuie să dea explicații

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți seara, că a avut o relație profesională, instituțională, cu generalul Florian Coldea. Totodată, ea a reiterat faptul că nu a avut niciun fel de relații personale cu fostul deputat dispărut Sebastian Ghiță.

Prezentă la emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24, șefa DNA a făcut observații pe tema acuzațiilor lansate de deputatul fugar Sebastian Ghiță. „Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță”, a spus Kovesi.

„Am să fac un singur comentariu. L-am întâlnit pe Ghiță la evenimente organizate de alte instituții publice, nu am avut nicio conversație privată, nu știu ce este <<cucuveaua mov>>, nu am fost în excursii cu el. La anumite evenimente particip, ca șef de instituție. Mi s-a întâmplat ca, participând la evenimente, să fiu în aceeași încăpere cu persoane care au avut sau vor avea probleme penale. Simplul fapt că particip la aceste evenimente nu mă face prietenă cu nimeni”, a subliniat șefa DNA.

Totodată, ea a vorbit despre dispariția lui Sebastian Ghiță, de sub filaj. „O problemă care mi se pare gravă este că persoanele (n.r – care efectuau filajul) nu au raportat imediat dispariția”, a spus șefa DNA, afirmând că procurorul de caz a fost anunțat după aproximativ 16 ore.

Laura Codruța Kovesi a mai precizat că dispariția fostului deputat afectează anchetele penale: „Îl vedem seară de seară la televizor, dar totuși vorbim despre un inculpat căutat la nivel internațional (…) Declarațiile reprezintă un asalt asupra Justiției”.

„Suntem obişnuiţi să fim atacaţi zilnic. Ce s-a schimbat este intensitatea acestor atacuri şi modul injust. Pentru că sunt implicate instituţii de presă, iar noi nu le putem răspunde tot timpul. Noi acţionăm instituţional, am sesizat CSM.(…) Singurele instituţii care trebuie să ne apere sunt CSM şi procurorul general. Mai e o instituţie, CNA. Eu am făcut 12 sesizări, deşi ei prin lege ar trebui să se autosesizeze. Sunt situaţii – nu vorbim de critici, pe care le analizăm – aici vorbim de defăimări, de jigniri, de folosirea unor expresii care nu îşi au locul, de manipulări, de trucări ale realităţii. Sunt prezentate poze trucate, documente trucate, care sunt reale. Cred că CNA ar trebui să aibă un rol activ cu privire la aceste situaţii, pe care nu le-am sesizat doar eu”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Procurorul şef al DNA a mai spus că sunt emisiuni în care se încearcă intimidarea. „Este de interes naţional să se dea la televizor locuinţa mea, să se spună: acolo e geamul, acolo e uşa? Am văzut ştiri care încalcă intimitatea colegilor. Viaţa privată trebuie apărată”.


Citește și: Codruța Kovesi: Nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță. Se încearcă o manipulare pentru că lumea să uite câte dosare i-au fost făcute acestui inculpat


Citește și: Kovesi neagă acuzațiile lansate de Ghiță: Nu sunt ofițer acoperit al unui serviciu secret

Fostul deputat căutat de autorități, Sebastian Ghiță, a lansat, luni seara, noi acuzații la adresa reprezentanților instituțiilor de forță din România, într-o înregistrare video difuzată de postul România TV.


 

 

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă