7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportȘefia Comisiei de Cod electoral, preluată de PSD. Gabriel Vlase, votat

Șefia Comisiei de Cod electoral, preluată de PSD. Gabriel Vlase, votat

UPDATE Marți, 14:05  PNL s-au opus iniţial acestei nominalizări, anunţând că nu o vor susţine decât dacă în textul hotărârii prin care Vlase era numit în această funcţie va fi introdus şi un articol prin care aleşii să aibă termen de maximum două săptămâni pentru a veni în faţa plenului cu forma finală a Legii.

UPDATE Marți, 14:00  Gabriel Vlase a fost votat, marţi, cu 312 “pentru” şi trei abţineri, în funcţia de preşedinte al Comisiei de cod electoral. PSD s-a angajat să avanseze forma finală a Legii votului prin corespondenţă săptămâna viitoare, anunță Mediafax.

UPDATE Marți, 11:35  Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost propus oficial, marţi, de către social-democraţi pentru a prelua şefia Comisiei speciale pentru legile electorale, ca urmare a demisiei liberalului Mihai Voicu, acesta urmând să fie votat în această funcţie în plenul reunit al Parlamentului.

Plenul celor două Camere se va reuni la ora 12.00.

***

Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD  a declarat, luni, că partidul său își va asuma şefia Comisiei de Cod electoral în urma demisiei liberalului Mihai Voicu, şi a susţinut că forma finală a legii votului prin corespondenţă va fi prezentată până luni, 12 octombrie. Noul șef al Comisie va fi deputatul Gabriel Vlase, a mai spus Dragnea citat de Mediafax.

S-a întârziat nepermis de mult. N-am reuşit să înţelegem care este jocul PNL. Au renunţat la preşedinţia acestei comisii pe care le-am oferit-o, (…) au şi transmis că nu vor să nominalizeze pe cineva. Asta înseamnă că probabil nu mai vor să fie adoptată legea. O să ne asumăm noi preşedinţia acestei comisii. Îl vom nominaliza pe Gabriel Vlase“, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că partidul său va anunţa modificările din componenţa acestei comisii în şedinţa de marţi a conducerii celor două Camere, urmând să fie convocat şi un plen reunit pentru instalarea lui Gabriel Vlase la şefia comisiei. Dragnea a mai spus că, astfel, social-democraţii vor prezenta cel târziu la începutul săptămânii viitoare forma finală a legii privind votul prin corespondenţă, astfel încât aceasta să fie adoptată în “regim de urgenţă“.

Gabriel Vlase a condus, până în martie 2015, Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

 

 

 

 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă