17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportȘeful Comisiei de control a SRI, despre proteste: Vi se pare că...

Șeful Comisiei de control a SRI, despre proteste: Vi se pare că nu există o manipulare, în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa?

Președintele Comisiei de control a SRI, Adrian Țuțuianu, cosideră că protestele din ultimele nouă zile sunt manipulate. În opinia sa, 85% dintre protestatari nu au citit Ordonanța 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, abrogată duminică.

După audierile din Comisia pentru controlul SRI, Adrian Țuțuianu a fost întrebat sunt manipulate protestele, context în care a răspuns afirmativ. 

„Evident că sunt manipulate. Problema sau întrebarea ar fi cine le manipulează. Cred că ăsta e răspunsul. S-au discutat foarte multe lucruri în comisie, eu v-am oferit informaţia care poate fi adusă public”, a spus șeful Comisiei pentru control a SRI, care a subliniat că este „o concluzie personală”.

Ţuţuianu a precizat că, în cadrul dezbaterii s-a discutat şi despre protestele de la Palatul Cotroceni. „S-a discutat şi despre protestele de la Cotroceni, în contextul general al protestelor din ţară”, a afirmat el.

Întrebat dacă sunt manipulate şi acestea, Ţuţuianu a revenit la protestele din Piaţa Victoriei. „Dumneavoastră vi se pare că nu există o manipulare în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa? Dacă vrem să discutăm serios, că văd că dacă dau răspunsuri un pic mai oficiale nu le înţelegeţi foarte bine”, a mai spus el, afirmând că are informațiile „din ce scrie presa”.


Ministrul de Interne și directorul Serviciului Român de Informații, audiați în Comisia de control a SRI privind tentativa de deturnare a protestelor. Țuțuianu: Protocoalele SRI-Ministerul de Interne trebuie îmbunătățite, pentru a da mai multă consistență activității instituțiilor


 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă