16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportȘeful diplomației române s-a întâlnit cu cu ambasadorii din statele Uniunii Europene....

Șeful diplomației române s-a întâlnit cu cu ambasadorii din statele Uniunii Europene. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, în cadrul căreia au discutat despre ieşirea Marii Britanii din UE, migraţia şi terorismul.

Ministerul Afacerilor Externe (MA) prcizează că, reuniunea a fost organizată de ambasada Slovaciei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE și a prilejuit „un schimb de opinii asupra evoluţiilor recente şi temelor de actualitate ale agendei europene, precum viitorul UE, inclusiv în contextul Summit-ului recent de la Bratislava, Brexit, migraţia şi securitatea internă, terorismul, situaţia regională şi evoluţiile din Vecinătatea Estică, cu accent pe Republica Moldova”.

O altă temă de discuție a vizat nivelul de coeziune şi solidaritate a proiectului european, pe baza unei agende pozitive şi a unei viziuni asumate în comun de către statele UE. 

Astfel, șeful diplomației române, Lazăr Comănescu, a reiterat susţinerea României pentru o abordare cuprinzătoare a fenomenului migraţiei la nivel UE, „amintind, în acest sens, contribuţia substanţială a ţării noastre la eforturile comune derulate în plan UE în gestionarea migraţiei şi asigurarea securităţii interne şi la graniţele externe ale UE. În acest context, a reiterat obiectivul de aderare a României la spaţiul Schengen”, a mai precizat MAE.

În plus, Lazăr Comănescu a vorbit despre menţinerea Parteneriatului Estic ca prioritate a Politicii Europene de Vecinătate revizuite şi a noii Strategii Globale a UE.

„A fost subliniată, în context, atenţia sporită pe care România o acordă apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, tradusă prin sprijinul politic şi contribuţia consistentă în planul asistenţei bilaterale pe care ţara noastră le oferă statului vecin”, a mai precizat sursa citată.

 

Cele mai citite

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă