10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportȘeful Senatului explică de ce a refuzat să meargă la inaugurarea scutului...

Șeful Senatului explică de ce a refuzat să meargă la inaugurarea scutului de la Deveselu

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat, marți seara, la B1 Tv, de ce a refuzat să participe la ceremonia de la Deveselu. Astfel, el și-a motivat decizia precizând că Garda de Onoare urma să îl salute pe premierul Dacian Cioloș, deși președintele Senatului este înaintea șefului Executivului, în ordinea ierarhică.

Citește și: Tăriceanu: Și Băsescu ar fi trebuit să fie invitat la Deveselu

„Am primit o invitaţie de Ambasada americană şi am hotărât să dau curs. În dimineaţa zilei respective am aflat că la Deveselu este o ceremonie organizată care prevede salutul Gărzii de Onoare către primul-ministru, care va fi acolo, dar eram şi eu acolo. În ordinea ierarhică în stat, până una ulta, preşedintele Senatului este înaintea premierului, deci Garda trebuia să dea onorul preşedintelui Senatului. În al doilea rând am aflat că cel care urmează să vorbească acolo este tot Cioloş şi eu o să am un loc foarte onorant – stau alături de primarul din satul Deveselu. Şi atunci am spus că dacă eu sunt chemat acolo de marionetă, ca să dau bine eventual la camere, mai bine stau să-mi văd de treabă, că am ce să fac”, a spus Tăriceanu.

Citește și: Șeful Senatului nu a participat la inaugurarea scutului de la Deveselu. De ce este nemulțumit

Mai mulți politicieni şi-au exprimat nemulţumirea pentru că nu au fost invitaţi la inaugurarea sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu, care a avut loc la Deveselu, în prezenta premierului Dacian Cioloş şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

În acest context, premierul Dacian Cioloş a precizat că „invitaţiile la ceremonie precum şi conţinutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA (SUA fiind deţinătorul acestei facilităţi de apărare de la Deveselu), desigur în consultare cu Ministerul Apărării şi cu celelalte instituţii guvernamentale cu atribuţii în domeniu”.

Citește și: Scutului antirachetă de la Deveselu şi războiul declaraţiilor între premierii României

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă