16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportȘeful SPP, audiat în Comisia de Apărare a Senatului. Ce declarații a...

Șeful SPP, audiat în Comisia de Apărare a Senatului. Ce declarații a făcut Parhonțu

UPDATE: Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) Lucian Pahonţu a declarat, marţi, după audierea din comisia de apărare a Senatului, că a prezentat raportul de activitate pe 2014 şi a explicat toate măsurile de securitate luate pentru demnitarii români şi străini, în actualul context internaţional, informează Mediafax.

”Am explicat toate activităţile pe care Serviciul de Protecţie şi Pază le-a desfăşurat în 2014”, a mai afirmat Pahonţu.

Pahonţu a precizat că a explicat în cadrul audierii măsurile de securitate pe care SPP le ia, pentru demnitarii români şi cei străini care vin în România, ”atunci când lucrurile stau într-un context internaţional destul de complicat”.

——–

Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Lucian Pahonţu este audiat, marţi, la comisia de apărare din Senat, potrivit unor surse parlamentare, informează Mediafax.

Audierea şefului SPP are loc la solicitarea vicepreşedintelui comisiei de apărare, Timotei Stuparu (PSD), care este, în acest moment, preşedinte interimar, după demisia din funcţie a senatorului PNL Corneliu Dobriţoiu, potrivit surselor citate.

Tema audierii o reprezintă o informare din partea directorului SPP, cu privire la activitatea Serviciului.

Potrivit legii nr. 191/1998, privind organizarea şi funcţionarea SPP-ului, activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază este organizată şi coordonată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi este controlată de Parlament, prin comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Anual sau la cererea Parlamentului, directorul Serviciului de Protecţie şi Pază prezintă rapoarte cu privire la îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, Serviciului de Protecţie şi Pază.

Serviciul de Protecţie şi Pază este condus de un director, cu rang de secretar de stat, numit de Preşedintele României, la propunerea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază are în subordine nemijlocită un prim–adjunct, care este înlocuitorul său legal şi şef al Statului Major, precum şi un adjunct. Prim–adjunctul şi adjunctul au rang de subsecretar de stat şi sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă