22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportSenatorii ar trebui să voteze, marți, în plen, validarea judecătorului Norel Popescu,...

Senatorii ar trebui să voteze, marți, în plen, validarea judecătorului Norel Popescu, ales cu autocarul PSD, la CSM

Senatorii  ar trebui să voteze marți, în plen, validarea judecătorului Norel Popescu la Consiliul Superior al Magistraturii dacă se va depune raportul Comisiei Juridice, spun surse parlamentare.  Norel Popescu îl înlocuiește pe judecătorul Toni Neacșu, condamnat pentru corupție. Comisia Juridică a Senatului a votat un mandat de șase ani pentru Norel Popescu, deși pentru ceilalți membri CSM , înlocuitori ai altor membri plecați din motive penale sau prin demisie, s-a votat validarea doar pentru restul de mandat care expiră la 6 ianuarie 2017. 

Plenul Senatului îl pot valida pentru un mandat întreg (șase ani), astfel că se poate ajunge la situația în care Norel Popescu să aibă un mandat de peste 7 ani la CSM (el este deja judecător CSM de peste un an, fiind validat ca interimar).

Citește și: EXPLOZIV: Judecătorul lui DUICU, “votat” pentru CSM cu autocarul PSD, primește cadou de la SENAT un mandat de șase ani!

România liberă a dezvăluit cum, în 2014,  judecătorii au fost duși la secția de votare de la Curtea de Apel Craiova pentru  a-l vota pe Norel Popescu, pe atunci președintele Tribunalului Mehedinți, cu un autocar pus la dispoziție gratuit de către președintele PSD Orșova, Constantin Popescu, conform unui raport al Inspecției Judiciare.

Așteptăm  și acum răspuns de la CSM, care trebuie să ne precizeze dacă este corect ca un candidat pentru un loc în CSM poate fi ajutat cu LOGISTICĂ de un PARTID  politic și dacă, permițâdu-se astfel de practici, Consiliul își mai poate îndeplini rolul de GARANT  al independeței Justiției.

Norel Popescu are o biografie “colorată”:  a apărut și în documentele DNA  ca judecătorul care îl învață pe baronul PSD Adrian DUICU ( arestat preventiv) ce trebuie să facă pentru a câștiga un proces de incompatibilitate la Curtea de Apel Craiova și îl asigură că va avea succes (asigurare confirmată ulterior). Potrivit statututului magistraților, aceștia nu au voie să asigure servicii avocațiale.

Baronul PSD Duicu a fost arestat pentru că a făcut trafic de influență din biroul premierului Ponta pentru promovarea șefului IPJ Ponea la centrala Poliției, precum și a soției acestuia, magistratul Elisabeta Ponea de la Curtea de Apel Craiova, ca șefă de secție la DNA.

Surse din rândul magistraților au explicat, pentru Rl, că motivul pentru promovarea lui Norel Popescu ar fi continuitatea influenței PSD și al aliaților săi  în noul CSM, care începe cu luna ianuarie 2017.

De altfel, Norel Popescu își exercită “zgomotos” funcția de membru CSM, fiind pe aceeași lungime de undă cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și cu alți parlamentari din arcul puterii. A condamnat Tăriceanu “eroarea judiciară” în cazul Marianei Rarinca și a cerut demiterea președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Laurei Codruța Kovesi; judecătorul Norel Popescu i-a ținut isonul în ședința CSM: i-a cerut  iertare Marianei Rarinca pentru “eroarea judiciară”.

Norel Popescu NU a ținut cont de faptul că, prin această atitudine, s-a antepronunțat pe subiectul dosarului de la Inspecția Judiciară care verifică dacă și cine a greșit în cazul “Rarinca”. Legea CSM interzice membrilor săi să se antepronunțe într-o cauză ce vizează posibile abateri disciplinare.

Citește și: EXPLOZIV. Judecător CSM, cercetat în dosarul Mafiei de la Mehedinți

 

 

 

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă