21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Senatorul Akos Mora și-a dat demisia din Senat

UPDATE. Senatorul Akos Mora și-a dat demisia din Senat

UPDATE 19.20: Sentinta ICCJ este din 2013 și ea prevede respingerea apelului dvs. si nu stabilește o sentință de încetare de mandat, nu au fost contracte încheiate pe incompatibilitate, este vorba despre un contract adițional care nu a produs efecte, a declarat Akos Mora, la B1 TV.

Akos Mora și-a dat, marți, demisia din Senat, în timpul dezbaterii din plen pentru încetarea mandatului său de senator, conform Mediafax.

Senatorul PNL i-a înaintat, marţi, lui Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului, o hârtie cu demisia sa, în urma dezbaterilor aprinse între senatori privind încetarea mandatului său, conform deciziei ANI privind incompatibilitatea.

Tăriceanu declara, luni, că va cere, marţi, un vot în plenul Senatului pentru a constata starea de incompatibilitate a senatorului PNL Akos Mora, prin care acesta să îşi înceteze mandatul.

Senatorul PNL Akos Mora, declarat incompabitil, a anunţat, joi, că se autosuspendă din partid ca să nu-i mai dea ocazia lui Victor Ponta "să spună minciuni" referitoare la situaţia sa, adăugând însă că mandatul său de senator "merge mai departe," până când Parlamentul "va vota pe acest subiect".

În dezbaterea televizată de miercuri seară, Victor Ponta a susţinut că în PNL există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, şi senatorii Tudor Chiuariu şi Akos Mora.

Co-preşedintele ACL Klaus Iohannis declara, recent, că senatorul liberal Akos Mora ar trebui să demisioneze din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu să plece din PNL, în condiţiile în care primul a fost declarat incompatibil, iar cel de-al doilea, condamnat pentru corupţie.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă