13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSenatul a decis: Șefii partidelor parlamentare nu vor beneficia de protecția SPP

Senatul a decis: Șefii partidelor parlamentare nu vor beneficia de protecția SPP

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege la OUG  43/2015, însă comisia de apărare a eliminat articolele care prevedeau că Serviciul de Pază Protecţie va asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare, informează Mediafax.

Articolul potrivit căruia SPP poate asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare a fost eliminat de Comisia de apărare de la Senat în 3 noiembrie. Tot atunci a fost eliminat din proiectul de lege şi articolul care prevedea secretizarea întregii activităţi a serviciului.

Proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activităţii de curierat a materialelor clasificate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptat în plenul Senatului cu 96 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Ordonanţa de urgenţă prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO şi UE clasificate, conform standardelor cerute privind condiţiile de siguranţă.

Citește și: Dosarul polițistului mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Ministrul și Ponta tac. Tot mai multe voci îi cer demisia lui Oprea

Totodată, Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) a primit dreptul să achiziţioneze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat şi o cotă de combustibil de până la 500 de litri pe lună.

De asemenea, în caz de criză, instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, apărării şi ordinii publice pot scoate, cu titlul gratuit, produse(carburanţi) de la rezerva de stat.

SPP poate suplimenta, în limita efectivelor aprobate, forţele şi mijloacele destinate prin lege protecţiei demnitarilor străini, pe timpul şederii lor în România, la cererea acestora, contra cost.

Citește și: Dosarul polițistului Gigină: Gabriel Oprea dă, luni, explicații în Parlament

Proiectul de legea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional. 

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă