4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportSenatul a început procedurile de numire a unui nou preşedinte al ANI

Senatul a început procedurile de numire a unui nou preşedinte al ANI

Demisia fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a ajuns la Biroul Permanent al Senatului care a sesizat omisia juridică pentru declanşarea procedurii de numire a unui înlocuitor. Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat, luni, că propunerea de candidat pentru funcţia de preşedinte al ANI vaveni din partea Consiliul de Integritate al ANI. Apoi,  propunere care va ajunge la Comisia juridică pentru un raport şi, în final, va intra în plen. Până la alegerea unui nou şef al ANI, instituţia este condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan.

Am luat la cunoştinţă de faptul că Horia Georgescu şi-a depus demisia, constatăm vacantarea postului, demarăm procedurile pentru numirea unui nou preşedinte al ANI, care durează maxim o lună“, a mai spus Dumitrescu.

Horia Georgescu şi-a dat demisia de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Horia Georgescu a fost președinte al Agenției Naționale de Integritate din aprilie 2012, scrie Mediafax.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă