13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Sesiunea extraordinară a Senatului pentru reducerea CAS, amânată cu o săptămână

UPDATE. Sesiunea extraordinară a Senatului pentru reducerea CAS, amânată cu o săptămână

UPDATE 14.53: Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne cu o săptămână sesiunea extraordinară pirivnd reexaminarea legii pentru reducererea CAS cu 5%, a anunțat liderul senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, citat de Mediafax.

Sârbu a precizat că, în urma discuţiilor din Biroul permanent, ”era aproape imposibil ca şedinţa să fie convocată astăzi”, pentru că trebuiau trimise materialele la comisia de buget-finanţe şi convocat Ministerul de Finanţe.

”Este deja ora 14.00, şi colegii din Opoziţie au înţeles lucrul ăsta (…) Luni (25 august) la ora 14.00 vom avea Biroul permanent, iar la ora 16.00, plen”, a anunţat Sârbu.

El a mai precizat că s-a prezentat în şedinţa conducerii Senatului şi un parcurs pentru această lege şi a precizat că pe data de 6 septembrie poate fi promulgată, astfel că există timp pentru a intra în vigoare de la 1 octombrie.

—-

Senatul se reuneşte, luni, în sesiune extraordinară de la ora 16.00, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS cu 5 procente de la 1 octombrie, informează Mediafax. Legea a fost retrimisă la reexaminare de către preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că "reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii" şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL "îi mint pe români pentru a le lua voturile".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că "există toate premisele" ca legea privind reducerea CAS să fie readoptată fără modificări de Parlament, "cu o majoritate covârşitoare", în sesiunea extraordinară.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă