9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSesizare pe tema legii bugetului, pe masa Curții Constituționale. Când va fi...

Sesizare pe tema legii bugetului, pe masa Curții Constituționale. Când va fi analizată

Curtea Constituţională va analiza în 29 decembrie sesizarea PNL cu privire la bugetul pe 2015, informează Mediafax.

Eugen Nicolăescu a anunţat că parlamentarii PNL au sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015, el contrazicând totodată afirmaţia premierului potrivit căreia contestarea bugetului ar duce la amânarea majorarării pensiilor.

Nicolăescu a susținut că dorește să contracareze ”afirmațiile mincinoase ale lui Victor Ponta”.

”Curtea Constituțională are la dispoziție 20 de zile de analiză și dezbatere a proiectului supus contestării. Cu alte cuvinte, termenul expiră la 11 ianuarie. Mai departe, se pot întâmpla două lucruri: Curtea Constituțională să declare constituțional proiectul de lege și el pleacă la promulgare sau să-l declare neconstituțional, și atunci procedura cea mai simplă este: îl trimite la Parlament pentru a-l pune de acord cu prevederile constituționale așa cum va spune Curtea la vremea respectivă. Din 11 ianuarie până la sfârșitul lunii ianuarie, dacă există voință politică din partea lui Victor Ponta și a PSD, proiectul de lege poate fi revizuit și poate fi trimis la promulgare și altfel încât proiectul de lege să intre în vigoare”, a susținut Nicolăescu.

Viceliderul grupului PNL a ținut să sublinieze că ”nu există niciun pericol de a nu se da oamenilor drepturile care sunt prevăzute în legea bugetului”.

”Dar eu cred că datoria noastră este să nu permitem ca să apară în Monitorul Oficial o lege suspectată de neconstituționalitate. Noi trebuie să le dăm oamenilor o lege constituțională în care prevederile legale să fie în acord definitiv cu Constituția. Afirmațiile lui Victor Ponta referitoare la neplata pensiilor, la neplata unor drepturi salariale sau a altor binefaceri ale teleguvernării pesediste sunt manipulatorii, demagogice și extrem de periculoase prin populismul lor”, a mai declarat deputatul PNL.

Contestarea proiectului de buget la Curtea Constituţională şi neaplicarea acestuia din ianuarie va impune amânarea tuturor măsurilor adoptate, precum majorarea pensiilor şi introducerea TVA de 9% la pachete turistice, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că speră ca bugetul să nu fie contestat.

El a arătat că speră ca bugetul să fie în vigoare la 1 ianuarie şi că declaraţia privind contestarea proiectului de buget a fost doar una politică, altfel toate prevederile trebuie amânate.

Deputatul Eugen Nicolăescu a anunţat, duminică, după ce plenul Parlamentului a adoptat proiectul bugetului pe 2015, decizia PNL de a contesta legea la Curtea Constituţională.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost adoptat, duminică, de Parlament, fiind înregistrate 339 de voturi "pentru" şi 141 "împotrivă".

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă