18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportȘi Camera Deputaţilor intră în vacanţă de săptămâna viitoare

Și Camera Deputaţilor intră în vacanţă de săptămâna viitoare

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, că săptămâna viitoare deputaţii vor lucra  doar la nivelul comisiilor parlamentare. După această perioadă Biroul Permanent va decide atunci dacă  există elemente pentru reluarea activităţii, a declarat vicepreşedintele Ioan Oltean.

”S-a propus ca şi Camera Deputaţilor să urmeze parcursul Senatului, adică să nu lucrăm. A fost propunerea liderului grupului PSD (Marian Neacşu – n.r.) Opoziţia, PDL şi PNL, s-a opus categoric, motivând că există acte normative în fază finală care necesită adoptare rapidă”, a precizat Oltean.

El a arătat că propunerea lui Neacşu a cumulat şapte voturi ”pentru”şi patru voturi ”împotrivă”.

Ioan Oltean a spus că opoziţia a ridicat problema OUG 55 şi a avizelor DNA de începere a urmăririi penale pentru foști miniștri, fapt ignorat de majoritate.

”Puterea a apreciat că sunt mai importante alegerile, activitatea parlamentarilor în teritoriu şi, în consecinţă, pentru săptăâmna viitoare s-a apreciat că va fi doar lucru în comisiile permanente. Vom vedea dacă o fi şi acolo. Discuţia a vizat doar săptămâna viitoare, urmând ca, ulterior, conducerea Camerei să aprecieze dacă în intervalul următor sunt elemente care să jurstifice reluarea activităţiii începând cu 13-14 octombrie”, a mai spus Oltean.

El a arătat că, după cum stau lucrurile, Parlamentul va avea vacanţă până după turul secund al prezidențialelor.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, declara în urmă cu ceva timp că există o dorinţă a deputaților puterii şi ai opoziţiei de a suspenda activitatea Camerei pe o perioadă din campania pentru prezidenţiale şi că se doreşte ca luna octombrie să fie ”normală”, de dezbatere a legilor.

Campanie electorală pentru prezidențiale începe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc în 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat în 16 noiembrie.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă