11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSilviu Manastire: Dragoş Doroș în posibil conflict de interese. Înainte să fie...

Silviu Manastire: Dragoş Doroș în posibil conflict de interese. Înainte să fie președinte la ANAF, el a lucrat la o firmă de consultanță financiară

După demisia lui din funcția de președinte al ANAF, Dragoş Doroș "se va întoarce într-o funcţie bine plătită, de director responsabil cu taxele, la compania multinaţională de consultanţă financiară şi contabilă de la care a plecat", a susținut, luni, jurnalistul Silviu Manastire.

Acesta a afirmat că problema este accea că, încă de la numirea în fruntea ANAF, "Dragoş Doroș a fost într-un posibil conflict de interese neanchetat de Agenţia Naţională de Integritate".

Potrivit lui Silviu Mănăstire, "compania de consultanţă la care Doroș a fost/ şi va redeveni tax manager reprezintă firmele private (de regulă mari companii multinaţionale) în relaţia cu ANAF. La momentul în care Doroș a devenit şeful ANAF, foştii săi colegi consultanţi şi firmele private pe care aceştia le reprezentau aveau relaţie directă cu ANAF. Firmele reprezentate de Doroș în relaţia cu ANAF, cărora acesta le-a oferit consultanță fiscală ani de zile, s-au bucurat să-şi întâlnească partenerul de afaceri în fotoliul de şef al Fiscului".

"Această relaţie dintre compania de consultanţă multinaţională, tax-managerul ei Dragoş Doroș şi diverse decizii ale Fiscului luate atât timp cât acesta a fost şef, merită investigate în profuzime de instituţiile statului, sau măcar de Corpul de Control al premierului", este de părere jurnalistul B1.

Silviu Mănăstire  a menționat și faptul că Dragos Doroș nu ar fi fost singur la ANAF, ci ar proveni „dintr-o echipă de băieţi deştepţi". Din această echipă ar face parte Şerban Pop – fost şef al ANAF, Claudiu Codrea – şeful de cabinet al lui Dragoş Doroș, dar şi fostul şef de cabinet al lui Şerban Pop, precum și Ion Damian – şeful direcţiei de Integritate din ANAF, iar apoi promovat de Dragoş Doroș în importanta funcţie de director al Direcţiei de Executări Silite, conform sursei citate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă