9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportLia Olguța Vasilescu a discutat, marți, cu sindicaliștii din Sănătate, pe tema...

Lia Olguța Vasilescu a discutat, marți, cu sindicaliștii din Sănătate, pe tema Legii salarizării unitare. Joi vor avea loc consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație

UPDATE 13.43: Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, au discutat, marți, cu sindicaliștii, pe tema salarizării unitare.

 

Într-un comunicat de presă remis redacției, Ministerul Muncii precizează că s-au purtat discuții cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și asistență socială în legătură cu anexele în care sunt prevăzute salariile brute ale tuturor angajaților din sistemul sanitar.

Astfel, reprezentanții sindicatelor și-au „exprimat acordul de principiu cu privire la acestea. Părțile au convenit ca eventuale alte propuneri să poată fi transmise și în perioada următoare Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, precizează sursa citată.

Discuțiile vor continua și joi, când ministrul Muncii și ministrul Dialogului Social vor continua consultările cu reprezentanții sindicatelor din educație.


Reprezentanții sindicatelor din Sănătate participă marți, la sediul Ministerului Muncii, la consultări pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Consultările pe tema proiectului de act normativ au început luni. Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, s-au întâlnit cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI), dar și ale personalului contractual din cadrul MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, reprezentanții sindicatelor și cei ai ministerelor au căzut de acord, în ansamblu, asupra proiectului Legii salarizării unitare.

"Totuși, reprezentanții MMJS au transmis partenerilor de dialog social că așteaptă sugestii, în perioada următoare, în cazul în care reprezentanții sindicatelor vor descoperi inadverdențe, după o mai atentă consultare a documentelor", precizează sursa citată.

Reprezentanții sindicatelor spun că se duc la discuții fără niciun document la mână.

“Nu avem un draft, nu știu cum vor decurge discuțiile de astăzi. După declarațiile de ieri, colegii erau puțin exaltați. Dar ce să spunem, faptul că nu avem nimic la îndemână, nu știm despre ce vom vorbi. Vrem să obținem măcar un draft. Adică legea propriu-zisă, niște anexe. Am vrea ceva pe care să lucrăm concret”, au precizat aceștie.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă