9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSindicatul ANP, către Raluca Prună: Aţi minţit că aveţi capacitatea profesională de...

Sindicatul ANP, către Raluca Prună: Aţi minţit că aveţi capacitatea profesională de a gestiona sistemul Justiţiei. N-o aveţi!

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a fost criticată, luni dimineața, de sindicaliștii Administrației Naționale a Penitenciarelor, după ce a declarat, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că a mințit la CEDO în privința bugetului penitenciarelor, informează Mediafax.

„Azi, magistraţii sunt nemulţumiţi, grefierii sunt nemulţumiţi, angajaţii penitenciarelor sunt nemulţumiţi. Doar dumneavoastră sunteţi mulţumită şi gata să vă treceţi în CV o perioadă în care n-aţi ştiut practic ce faceţi. Opinia publică este nemulţumită şi avocaţii sunt nemulţumiţi. Până şi deţinuţii sunt nemulţumiţi. Toţi din acelaşi motiv: Aţi minţit. Aţi minţit că aveţi capacitatea profesională de a gestiona sistemul justiţiei. N-o aveţi. Aţi minţit că rezolvaţi problemele din Justiţie. N-aţi făcut-o. Şi, foarte important, aţi minţit oameni care – spre deosebire de dumneavoastra – vor rămâne aici să gestioneze dezastrul pe care l-aţi patronat cu o aroganţă şi autosuficienţă rar întâlnite. Nu este de mirare că aţi minţit şi CEDO, oricât ar părea de spectaculos faptul că v-aţi autodenunţat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Ministrul aşa-zis tehnocrat al Justiţiei a minţit cea mai înaltă instanţă europeană, şi asta la puţin timp după ce  „a fost nevoie să moară oameni” pentru ca domnia voastră să ajungeţi într-un guvern. Ar trebui să vă daţi demisia, dar ar fi prea puţin pentru nivelul de impostură pe care-l reprezentaţi”, a precizat sindicatul Omnia, într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că a minţit la CEDO că dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru şapte penitenciare, deşi în realitate Guvernul nu avea această sumă în buget, argumentând că declaraţiile „erau nişte bune intenţii.” 

„Ştiţi cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus şi am minţit la CEDO şi spun bine minţit la CEDO, că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că în realitate în buget noi nu avem aceşti bani. Aşa s-a întâmplat şi cu investiţiile. Pe mine nu mă costă nimic şi pe niciun ministru să facem o foaie foarte frumoasă, să spunem că ne trebuie două miliarde de euro ca noi să avem o infrastructură de top în România, dar câtă vreme nu ai acoperire în buget, lucrurile astea nu se vor întâmpla. Deci acest guvern, pe care mă simt obligată să îl apăr nu neapărat pentru că fac parte din el, acest guvern a moştenit asta, o colecţie de bune intenţii. Şi a trebuit eu să ies să spun că nu pot să fac şapte penitenciare, că nu am bani (…)”, a declarat Raluca Prună, joi, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Declaraţiile ministrului Justiţiei au venit în contextul în care în plenul CSM se discuta despre amânarea investiţiilor pentru sediile de instanţe. Potrivit unui comunicat de presă emis de CEDO, Raluca Prună a vizitat Curtea în data de 14 iunie 2016, unde a fost primită de preşedintele Guido Raimondi, la întrevedere participând şi judecătoarea Iulia Motoc, aleasă în numele României, dar şi Roderick Liddel, grefier şef.

 

 

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă