9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSituaţia în ţară după ninsorile abundente: drumuri naţionale închise, mai multe localităţi...

Situaţia în ţară după ninsorile abundente: drumuri naţionale închise, mai multe localităţi în beznă, întârzieri inimaginabile ale CFR. Autorităţile au amendat 14 şoferi pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat situația centralizată înregistrată în zonele afectate de fenomenele meteorologice extreme. În ultimele ore, forțele MAI au acționat pentru deblocarea a 45 de persoane aflate în 26 de autovehicule în Ialomița, Călărași și Constanța. Totodată, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru lipsa anvelopelor de iarnă și 7 amenzi în valoare de 18375 de lei, administratorilor de drumuri.

La nivel național au fost efectuate 3.760 intervenții medicale de către serviciile de ambulanță (3.325) și SMURD (435), dintre care 69 pentru gravide și 101 pentru persoane dializate. 

S-au executat 4 misiuni medicale cu elicopterele SMURD. De asemenea, un aparat de zbor aparținând Inspectoratului General de Aviație a efectuat un zbor de recunoaștere pentru evaluarea situației în județul Constanța.

Din punct de vedere al căilor de comunicații, la ora 17.00, situația se prezenta astfel:
– rutier – traficul este în continuare închis pe căile rutiere din 8 județe (Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Iași, Tulcea, Vrancea, și Galați), precum și pe autostrăzile A2 și A4. Pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti traficul rutier a fost reluat pentru toate categoriile de autovehicule, însă se circulă controlat, sub coordonarea poliţiştilor rutieri. 

Sunt închise și tronsoane din 15 drumuri naţionale: DN21A, DN22, DN22A, DN22D, DN22F, DN23A, DN23B, DN24D, DN2A (cu excepția sectorului: Murfatlar – Medgidia), DN3, DN31, DN38, DN3A, DN3C și DN2N precum și 90 drumuri județene. 

– aerian – aeroporturile sunt deschise. 
– feroviar – se înregistrează 5 linii de cale ferată cu restricție, 21 garnituri de tren cu întârzieri semnificative (peste 60 de minute) și 151 garnituri de tren anulate. 

– maritim și fluvial – sunt deschise toate porturile maritime. Fluvial, sunt închise 7 căi navigabile: Braţ Borcea (între km 7-16), Braţ Măcin (km.fv 10; 28; 34; 39-15; 32; 36; 80), Braţele: Chilia, Sf. Gheorghe, Canal Caraorman, Canal Poarta Albă Midia Năvodari (Canalul Dunăre – Marea Neagră), Fluviul Dunărea (între km.fv 1075-175, respectiv 150-160).

– tranzitul frontierei 

o    Nu sunt puncte de trecere a frontierei închise. 
o    La PTF Calafat și Vama Veche se circulă cu restricție pentru autovehicule cu masa mai mare de 12,5t. 
o    Circulația prin PTF fluviale de la Dunăre este închisă din cauza gheții formate.

În 12 localități din 4 județe (Argeș, Bacău, Călărași și Constanța), 45 echipe de intervenție acționează pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Sunt afectați 5.199 consumatori. În ultimele ore, au fost remediate avariile la rețeaua de alimentare cu energie electrică ce afectau 3.145 utilizatori din județele Argeș, Brăila, Ialomița, Tulcea și municipiul București.

Nu sunt semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu gaze. 

În județele aflate sub cod galben, Ministerul Afacerilor Interne acționează cu 7.019 lucrători (3.847 IGPR, 2.206 IGSU, 783 IGJR, 183 IGPF) cu 2.410 mijloace (1.838 IGPR, 353 IGSU, 132 IGJR, 87 IGPF). 

CNAIR acționează cu 858 utilaje, 2.565 tone de material antiderapant și 1,68 tone clorură de calciu. 

Județul Constanța 
O șenilată a ISU Harghita, dislocată în sprijin la Constanța se deplasează de la Chirnogi la Negru Vodă pentru preluarea personalului medical și apoi la Cerchezul pentru a acorda îngrijiri unui pacient în vârstă de 87 de ani.

O șenilată de la ISU Mureș, cu paramedici, a plecat către Abrud pentru a interveni în cazul unei persoane care s-a tăiat cu flexul.

O autospecială Duster de la ISU Constanța, cu paramedic, se deplasează în localitatea Dobromir pentru preluarea unei femei cu doi copii minori rămași blocați în mașină. 

O șenilata de la Administrația Drumurilor cu un asistent medical de la Centrul de Primiri Urgențe Băneasa și un paramedic se deplasează spre Dobromir Vale  pentru a prelua un pacient operat pe cord.

O șenilata de la Administrația Drumurilor intervine pentru preluarea unei femei  gravide din localitatea Mereni și transportarea acesteia la Topraisar unde va fi predată unei ambulanțe SAJ Constanța, după care se va deplasa în localitatea Independența pentru preluarea unui copil cu febra.

Județul Vaslui

Ambulanța SAJ Vaslui a rămas blocată între localitățile Duda și Arsura, la 6 km înainte de destinație, în timp ce se deplasa către un pacient, o femeie în vârstă de 85 de ani cu accident vascular cerebral, din localitatea Arsura. S-a intervenit cu un utilaj pentru deszăpezire de la Arsura. Totodată, un autoturism 4×4 de la Drumuri Județene a preluat asistentul medical pentru a-l transporta la pacientă. Aceasta a fost preluată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Huși. 

Un echipaj SMURD, însoțit de o autofreză, se deplasează în comuna Dimitrie Cantemir, sat Grumezoaia, pentru a prelua o femeie de 79 de ani cu probleme respiratorii. 

Județul Vrancea

Un autoturism cu două persoane a rămas blocat între localitățile Slobozia-Ciorăști și Jiliște. S-a acționat cu utilaje de la Drumuri Județene și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, pentru deblocarea autoturismului.

Cele mai citite

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă