13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportHans Klemm, după întâlnirea cu deputații din Comisia pentru apărare: Am recut...

Hans Klemm, după întâlnirea cu deputații din Comisia pentru apărare: Am recut în revistă calitatea relației dintre SUA și România, în pregătirea Summitului NATO

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a discutat, marți, cu deputații din Comisia pentru apărare despe situaţia din flancul estic al NATO şi pregătirea Summitului de la Varşovia, potrivit Agerpres.

„Am avut o discuţie extrem de fructuoasă despre ceea ce se întâmplă în flancul estic al NATO. Discuţia a fost una într-un fel pregătitoare a Summitului de la Varşovia, unde noi sperăm să obţinem o prezenţă militară mai puternică în această zonă şi, de ce nu, şi pe Marea Neagră, o forţă militară care să descurajeze anumite iniţiative care au luat amploare în ultimul timp din partea celor care nu sunt membri NATO şi în special din partea Rusiei”, a declarat şeful Comisiei pentru apărare, deputatul PSD Ion Mocioalcă, la finalul întâlnirii, care a avut loc la Parlament. 

El a precizat că oficialul american a fost însoţit de şeful Departamentului apărării al SUA în România şi de ataşatul militar al SUA la Bucureşti. 

Ambasadorul Klemm a adăugat că întâlnirea a oferit oportunitatea unor discuţii privind cooperarea puternică între SUA şi România, în ceea ce priveşte apărarea militară şi securitatea.

„Întâlnirea ne-a dat prilejul să trecem în revistă calitatea relaţiei care există între SUA şi România în domeniul apărării, în pregătirea Summitului NATO care va avea loc în iulie anul acesta”, a punctat Hans Klemm. 

Reprezentanţii ambasadei SUA se întâlnesc în mod constant cu oficiali români pentru a discuta chestiuni bilaterale. Ambasadorul a mai discutat în trecut şi cu alte comisii din Parlament. 

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă