18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportSondaj IRES. Românii cred că Traian Băsescu şi Victor Ponta s-au amestecat...

Sondaj IRES. Românii cred că Traian Băsescu şi Victor Ponta s-au amestecat în funcţionarea justiţie

77% dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită şi că atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Victor Ponta au avut intervenţii neconstituţionale în funcţionarea justiţiei, este concluzia unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), la comanda Digi 24.

77% dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită, faţă de 19%, care consideră că suntem pe drumul cel bun. 

Citeşte şi: Parlamentarii fug de o dezbatere pe justiţie: Când ai un cartof în mâna care frige, trebuie să-l arunci

49% dintre respondenţi sunt de părere că premierul Victor Ponta a avut intervenţii neconstituţionale în funcţionarea justiţiei (faţă de 46%, care consideră că nu), în timp ce 65% dintre românii intervievaţi au aceeaşi părere despre Traian Băsescu (faţă de 30%, care consideră că nu).

Numai 29% dintre români mai cred că semnarea pactului de coabitare între preşedinte şi premier a fost o idee bună, faţă de 56%, care cred că nu este bine.

Totodată, 83% dintre respondenţi apreciază că pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier nu funcţionează (faţă de cei 11% care au o opnie contrară).

Jumătate din intervievaţi cred că pactul de coabitare se va rupe în viitorul apropiat. Totodată, 70% din respondenţi cred că Traian Băsescu a încălcat pactul de coabitare, iar 53% cred acelaşi lucru despre Victor Ponta.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă