16 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportSorin Câmpeanu, avizat pozitiv pentru Ministerul Educației

Sorin Câmpeanu, avizat pozitiv pentru Ministerul Educației

Candidatul pentru funcţia de ministru al Educaţiei Sorin Câmpeanu a fost avizat favorabil, luni, de comisiile parlamentare de învăţământ din Camera Deputaților și Senat, cu 22 de voturi ”pentru” şi 9 ”împotrivă”, informează Mediafax.

În momentul votului, parlamentarii au fost puși în situația de a ridica mâna la vot de mai multe ori, deoarece nu s-a reuşit numărarea voturilor, mai mulţi deputaţi şi senatori încercând să numere, dar obţinând de fiecare dată rezultate diferite.

Senatorul PC Ilie Năstase a propus chiar ca parlamentarii să se ridice în picioare când votează, pentru a fi cât mai vizibili.

Preşedintele comisiei senatoriale de Educație, Ecaterina Andronescu, a conchis în final că sunt 22 voturi ”pentru” şi 9 ”împotrivă”, ceea ce i-a făcut pe reprezentanţii opoziţiei să spună că sunt mai multe voturi decât membrii comisiilor.

Sorin Câmpeanu a precizat, la audierile din comisii, că obiectivele sale pentru mandate sunt multiple, toate având un anumit grad de urgenţă.

“La nivel preuniversitar, este vorba de accesul la educaţie, este vorba de şanse egale pentru o educaţie de calitate, de reducerea abandonului şcolar, de revizuirea curriculei în sensul simplificării acesteia, procesul de modernizare a evaluării, iar la nivel universitar, internaţionalizarea universităţilor”, a afirmat Câmpeanu.

El a mai arătat că este necesară o accelerare a revizuirii curriculei, nu prin reducerea numărului de ore, ci în sensul simplificării conţinutului.

Câmpeanu a spus că în cazul în care cele mai multe universităţi consideră că trebuie organizat un examen de admitere, atunci susţine să fie un examen de admitere generalizat şi pentru univeristăţi publice şi privare.

“Concursul de admitere, înseamnă că încurajăm calitatea, în măsura în care cele mai multe universităţi vor dori organizarea unui examen de admitere, acesta trebuie să fie generalizat la nivel naţional.

Toate tipurile de universităţi, mici sau mari, publice sau private să dea un examen de admitere. În acest context, susţinem organizarea unui examen de admitere, dacă această solicitare va veni din partea cea mai mare a universităţilor. Un prim pas este ca să fie un examen scris”, a explicat Câmpeanu.

El a mai arătat că este mulţumit de bugetul alocat educaţiei, deoarece presupune o creştere cu 7,9% faţă de anul precedent.

În privinţa situaţiei lipsei manualelor din clasa întâi, Câmpeanu a spus că regretă întârzierile şi că va face tot ceea ce depinde de el să nu se mai repete.

Cele mai citite

MAE transmite că mai mulți cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza

Miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a raportat că nouă cetățeni români și membrii familiilor acestora au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza și au...

Kylian Mbappe, cel mai mare jucător din istoria PSG

Astăzi are loc cel de-al doilea meci din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League, Borussia Dortmund - PSG, de la ora 22:00 Julien Laurens...

Din respect pentru peneliști, Ciolacu trece cu PSD în alegeri “prin ei înșiși”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, vrea să le demonstreze partenerilor de coaliție din Partidul Național Liberal (PNL) că...
Ultima oră
Pe aceeași temă