14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportSorin Cîmpeanu, ministru interimar la MAI

Sorin Cîmpeanu, ministru interimar la MAI

UPDATE: Premierul interimar Sorin Cîmpeanu şi-a delegat atribuțiile de ministru al Internelor către Ilie Botoş, secretar de stat în cadrul MAI, relatează Mediafax.

——–

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a preluat și conducerea interimară a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), după demisia oficială a lui Gabriel Oprea. 

Șeful statului a semnat, luni, decretul prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din funcția de viceprim-ministru al Guvernului și ministru al Afacerilor Interne şi constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. 

Citește și: Gabriel Oprea a demisionat OFICIAL

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Sorin Cîmpeanu ca viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, interimar.

Sorin Cîmpeanu a fost numit joi premier interimar, după demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. Demnitarul asigură şi conducerea Ministrului Educaţiei.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a anunţat vineri că nu va mai participa la şedinţele guvernului interimar şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru al Internelor secretarului de stat Ilie Botoş. Anunţul lui Oprea a fost făcut la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

Demisia lui Gabriel Oprea din Guvern, datată 6 noiembrie şi având “rezoluţia favorabilă a premierului interimar”, a ajuns şi la Senat, Biroul Permanent al acestei Camere stabilind scoaterea moţiunii simple la adresa sa de pe ordinea de zi a plenului.

 

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă