13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportSorin Grindeanu: Independența energetică este scopul urmărit de România

Sorin Grindeanu: Independența energetică este scopul urmărit de România

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că România dorește ca. în cel mai scurt timp posibil, să devină independentă din punct de vedere energetic. Astfel, vor fi demarate investițiile de la Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, potrivit Agerpres.

„Independența energetică este scopul urmărit de România, iar Guvernul pe care-l conduc va oferi sprijin tuturor tehnologiilor producătoare de energie electrică sustenabilă. De aceea, doresc să demarăm — și am avut mai multe discuții cu domnul ministru Valeca din această perspectivă—, în cel mai scurt timp posibil, investițiile de la Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, unde institutul, de asemenea, poate livra echipamente, servicii, asistență tehnică de montaj, ca și în cazul Unităților 1 și 2", a precizat Sorin Grindeanu.

Șeful Executivului a remarcat faptul că reactorul experimental TRIGA este perfect funcțional și generează, în afară de beneficii de securitate nucleară și științifice, 14 MWh de energie electrică.

Premierul Sorin Grindenu a efectuat miercuri o vizită la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești.

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă