8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu: Am avut foarte multe discuții cu domnul ministru Tudorel Toader...

Sorin Grindeanu: Am avut foarte multe discuții cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă, încercând să înțeleg ceea ce dorește să facă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, că a avut foarte multe discuții cu ministrul Tudorel Toader, pentru a înțelege ce dorește el să facă în domeniul Justiției și a opinat, în acest context, că, poate, ritmul său, ca prim-ministru, este "mai alert" decât cel al ministrului Toader, informează Agerpres.

"Am avut foarte multe discuții cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă, încercând să înțeleg ceea ce dorește să facă în acest domeniu, dar neintervenind absolut deloc. Poate că ritmul cu care sunt eu obișnuit și cu care au fost obișnuiți colegii mei din Guvern, cel puțin în aceste prime trei luni, este unul mai alert față de cel cu care poate a fost obișnuit până acum domnul Tudorel Toader", a declarat Grindeanu, întrebat care este părerea sa vizavi de nemulțumirile exprimate de liderul PSD, Liviu Dragnea, cu privire la întârzierile proiectelor de lege din domeniul Justiției.

Șeful Executivului a mai spus că are "discuții constante" cu ministrul Justiției, astfel încât "lucrurile să fie făcute așezat, bine, transparent" și cu respectarea tuturor regulilor. "Consultând toate instituțiile publice și într-un ritm care, poate, e mai alert câteodată decât ritmul Curții Constituționale, ca să dau un exemplu", a susținut Grindeanu.

Totodată, premierul a reiterat faptul că se află în dezbatere publică proiectul legii de punere în acord a Codului penal și a Codului de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale.

"S-au luat puncte de vedere de la diverse instituții, fie că vorbim de CSM, de DIICOT, de DNA, Ministerul Public, în general, și nu numai. Trebuie epuizată această perioadă, pentru că așa spune legea", a arătat Grindeanu.

Întrebat cum comentează faptul că Dragnea a susținut că nu este foarte fericit cu propunerea lui Tudorel Toader pentru portofoliul de la Justiție, Grindeanu a răspuns: "Am venit cu acea propunere. Analizele, dincolo de X, Y, Z din echipa mea guvernamentală, analizele le fac ca și prim-ministru și nu le fac decât în funcție de ceea ce trebuiau să ia ca și măsuri acești titulari de portofolii. În momentul în care am o concluzie, o prezint coaliției și luăm decizia. Asta este procedura normală și nu fac lucrurile astea la televizor și făcând spectacol".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă