15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportSorin Grindeanu: Legea salarizării unitare va fi o inițiativă a tuturor deputaților...

Sorin Grindeanu: Legea salarizării unitare va fi o inițiativă a tuturor deputaților și senatorilor care fac parte din coaliția de guvernare. Trebuie să aibă susținere și în Parlament, pentru a da „forță” actului normativ

UPDATE 10.50: Premierul Sorin Grindeanu a făcut precizări jurnaliștilor despre Legea salarizării: „E o lege foarte importantă pentru România, care trebuie să aibă susținere nu doar de Guvern, ci și de parlamentari, tocmai pentru a da forță acestei legi”, a explicat șeful Executivului, cu privire la trimiterea Legii în Parlament.


Premierul Sorn Grindeanu a precizat, luni, că noua Lege a salarizării unitare va fi un proiect asumat de coaliția de guvernare. Totodată, șeful Executivului a afirmat că actul normativ ar putea fi trimis, în această săptămână, spre dezbatere și adoptare în Parlament, informează Agerpres.

„Va fi, din ce am discutat, am discutat și în această dimineață cu doamna ministru Olguța Vasilescu. Este o lege extrem de importantă pentru noi. Se află în programul nostru de guvernare, așa cum știți, e o măsură așteptată de toți românii. Ca să avem forța necesară, inclusiv în Parlament, va fi o inițiativă, în Parlament, a tuturor deputaților și senatorilor care fac parte din coaliția de guvernare. Va o fi o inițiativă a coaliției de guvernare", a declarat Sorin Grindeanu, prezent la deschiderea Adunării Generale a Asociației Orașelor din România, întrebat ce se întâmplă cu proiectul legii salarizării unitare.

Întrebat când va fi trimis proiectul de lege în Parlament, premierul a afirmat că „în cel mai scurt termen, probabil că în această săptămână".

Șfeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică că, la nivelul coaliţiei de guvernare, se ia în calcul asumarea legii salarizării unitare ca iniţiativă parlamentară a liderilor partidelor majorităţii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă