23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu prezintă, miercuri, propunerile la Ministerul Justiției: Există varianta de a...

Sorin Grindeanu prezintă, miercuri, propunerile la Ministerul Justiției: Există varianta de a fi un apolitic, dar există și varianta de a fi un membru din coaliția de guvernare

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, că există mai multe propuneri pentru funcția de ministru al Justiției, astfel că, miercuri, numele acestora vor fi prezentate coaliția de guvernare și Comitetului Executiv Național al PSD.

„Miercuri o să venim cu aceste propuneri și la Ministerul Justiției. Există varianta de a fi un apolitic, dar există și varianta de a fi un membru din coaliția de guvernare. Eu și azi și mâine o să am întâlniri cu persoane pe care le consider eligibile în a ocupa această funcție", a declarat Sorin Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că este „extrem de posibil" să fie vorba de un ministru apolitic, punctând însă că aceasta nu este singura variantă.

În 16 februarie, premierul Sorin Grindeanu a declarat, la Bruxelles, că ia în considerare numirea unei persoane neimplicate politic la conducerea Ministerului Justiției. „Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuții cu persoane cu un puternic background. Continui să am discuții cu persoane pe care le consider eligibile. Până la mijlocul săptămânii voi face o propunere. Este posibil să fie o persoană care nu face parte din coaliția de guvernare, o persoană apolitică”, a spus premierul Grindeanu, întrebat de jurnaliști cine va locul lui Florin Iordache, după ce acesta a demisionat.

În 14 ianuarie, Sorin Grindeanu a precizat că propunerile pentru conducerea Ministerului Justiției și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, pe care le va înainta președintelui Klaus Iohannis, vor fi „de nerefuzat”. Într-o emisiune Antena 3, șeful Executivului a declarat că a avut discuții cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și cu liderii ALDE, pe tema nominalizărilor la conducerea celor două instituții.

„Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și o să am discuții și în zilele următoare, astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat", a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3, precizând că este vorba despre „o listă comună”.

Totodată, Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă ia în considerare desemnarea unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției. În acest context, el a răspuns: „E o variantă pe care o luăm în calcul.”

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă