15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu va discuta, la Bruxelles, cu liderii europeni, despre consolidarea luptei...

Sorin Grindeanu va discuta, la Bruxelles, cu liderii europeni, despre consolidarea luptei împotriva corupției

Premierul Sorin Grindeanu se va întâlni, joi și vineri, cu liderii europeni la Bruxelles. Pe agenda discuțiilor, se afla tema luptei anticoruptie, precum și implicarea României în consolidarea Uniunii Europene.

Astfel, prim-ministrul se va întâlni cu șeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, European Donald Tusk, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans şi vicepreședintele CE, Jyrki Katainen, responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Grindeanu a precizat că Executivul pe care îl conduce are ca teme prioritate lupta împotriva corupţiei, implicarea şi consolidarea rolului României în UE.

"Demersul de acum se înscrie în linia dialogului activ pe care-l promovăm cu toți interlocutorii europeni", a mai precizat prim-ministrul, conform unui comunicat de presă remis redacției.

Din delegația condusă de șeful Guvernului, vor face parte și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și consilierul de stat Marius Nica.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă