18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSorin Oprescu vrea o legislație mai flexibilă pentru Capitale

Sorin Oprescu vrea o legislație mai flexibilă pentru Capitale

Primarul Bucureştiului Sorin Oprescu a declarat, la Reuniunea Primarilor Capitalelor Europene din statele membre UE de la Viena, că este nevoie de o legislaţie flexibilă pentru capitale, de la care se aşteaptă soluţiile, însă sunt cele mai îngrădite, relatează Mediafax

Sorin Oprescu s-a aflat, luni şi marţi, în vizită oficială la Viena, la invitatia omologului sau, Michael Haupl, pentru a participa la Reuniunea Primarilor Capitalelor Europene din statele membre UE.

Citește și: Sorin Oprescu: În loc de autostradă suspendată facem tunel

În cadrul intervenţiei sale, Sorin Oprescu s-a referit la necesitatea elaborarii unui pachet legislativ puternic şi coerent care sa distingă între capitale şi alte oraşe.

“Capitalele şi Europa au nevoie de o legislaţie flexibilă care să le permită să facă faţă dinamicii societăţii actuale, dar mai ales concurenţei altor zone de pe glob. Asupra capitalelor este exercitată cea mai mare presiune, de la ele sunt aşteptate soluţiile, dar tot ele sunt şi cele mai îngrădite” a declarat Oprescu.

În alocuţiunea lui, primarul Vienei a ţinut să sublinieze nevoia de îmbunătăţire a cadrului legal aferent oraşelor-capitală, remarcând că “reguli mai bune înseamnă in primul rând reguli mai puţine”.

“Nu este posibil şi nici normal să ni se ceară să fim vectori de dezvoltare şi, totodată, să ni se limiteze libertatea de mişcare sau opţiunile de colaborare”, a remarcat, la rândul său, Ignazio Marino, primarul Romei.

Citește și: Protest la Ambasada Franței din București față de decorarea primarului Oprescu

Reuniunea, găzduită de primarul Vienei, se află la cea de-a patra ediţie.

Participanţii, între care s-au regăsit şi primarii din Amsterdam, Atena, Bratislava, Ljubliana, Luxemburg, Sofia, Talin şi Zagreb, au remarcat în marea lor majoritate importanţa şi rolul determinant al capitalelor, atât la nivelul ţărilor lor, cât şi la nivel european, subliniind necesitatea creşterii rolului acestora în procesul decizional, fie că este vorba de investiţii publice, de parteneriate sau de direcţii noi de dezvoltare.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă