10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportSoții Iohannis vor returna banii primiți din închirierea casei din centrul Sibiului

Soții Iohannis vor returna banii primiți din închirierea casei din centrul Sibiului

Soții Iohannis vor returna sumele de bani primite din închirierea casei din centrul Sibiului după comunicarea deciziei Curții de Apel Brașov, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, președintele Iohannis „respectă pe deplin hotărârea justiţiei” privind radierea din Cartea Funciară

„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare numărul 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Totuși, Iohannis mai are două căi de contestaţie, a precizat  Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu. 

Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu a primit, la începutul lunii aprilie, cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanţă anul trecut.  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie a.c. radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis.

În 25 ianuarie, Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis să amâne, pentru 6 iunie, judecarea procesului în care Klaus şi Carmen Iohannis solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru o casă cumpărată în centrul Sibiului, pentru citarea unei părţi care locuieşte în SUA.

În 16 mai 2014, Tribunalul Braşov a constatat „nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu – n.r.) încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat (moştenitor al lui Nicolae Baştea – n.r.), moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători", din cauza neclarităţii certificatului de moştenitor al lui Nicolae Baştea. Soţii Iohannis au contestat decizia Tribunalului Braşov la Curtea de Apel Braşov, dar prin decizia din 12 noiembrie 2015, sentinţa dată de Tribunal a fost menţinută.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă