20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFOTO: Ce măsuri cuprinde pachetul naţional anti-sărăcie

FOTO: Ce măsuri cuprinde pachetul naţional anti-sărăcie

UPDATE 17.20: Pachetul de măsuri anti-sărăcie lansat miercuri de Guvern va avea o finanţare de peste un miliard de euro din fonduri europene şi de la bugetul de stat, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres

“Este un pachet care trece de un miliard şi ceva de euro ca finanţare din fonduri europene şi bugetul de stat. Este un pachet care pune laolaltă toate programele deja existente şi vrea, în acelaşi timp, să dezvolte o serie întreagă de alte programe. Miercurea viitoare, la ora 16,00, veţi putea participa la lansarea sau punerea în discuţie cu autorităţile locale şi ONG-urile partenere a întregului pachet”, a spus Suciu, după şedinţa de Guvern. 

El a adăugat că detaliile privind acest pachet – liniile de finanţare, obiectivele pentru fiecare program în parte – probabil vor fi puse la dispoziţie începând de miercurea viitoare. Suciu a arătat că urmează pachete de măsuri privind reforma administraţiei locale şi dezvoltare economică. 

Premierul Dacian Cioloş a prezentat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, un pachet de incluziune socială grupat pe categorii de vârstă şi care se adresează persoanelor supuse riscului de sărăcie. “Avem în România foarte mulţi oameni supuşi riscului de sărăcie, dintre care 1,7 milioane sunt copii, cu riscurile mai mari, mai ales în mediul rural. (…) Am cerut doamnei ministru Costea, împreună cu domnul vicepremier Dâncu şi cu consilierii mei de la Cancelarie, să vină cu un plan care să canalizeze şi bugetul naţional şi fonduri europene, combinându-le pe măsuri care există deja, dar unele dintre ele sunt insuficient folosite, alte măsuri noi pe care le avem în vedere sau chiar şi proiecte-pilot dezvoltate de anumite structuri neguvernamentale care şi-au dovedit eficienţa şi pe care vrem să le generalizăm. Este o schemă integrată care este organizată pe etape din viaţă, în aşa fel încât să putem oferi un fel de plasă de siguranţă pentru cei supuşi riscului de sărăcie indiferent de vârstă, pornind de la naştere şi până la sfârşitul vieţii”, a declarat Cioloş. 

UPDATE 11.15: Premierul Dacian Cioloş a transmis, miercuri, pe Facebook, că pachetul naţional anti-sărăcie va cuprinde 47 de măsuri, care vizează toate categoriile de vârstă.

“Lansăm pachetul național anti-sărăcie.Țintim toate categoriile de vârstă dar ne concentram mai ales pe măsuri pentru copii, plecând de la modele de bună practică deja funcționale, probate de organizatii non-guvernamentale. Vom detalia acest pachet de 47 de măsuri săptămâna viitoare”, a trasmis premierul.

Totodată, proiectul este explicat într-o serie de fotografii, postate pe reţeaua de socializare.

Deschideţi galeria foto pentru a vedea măsurile pachetului naţional anti-sărăcie.

—-

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că se va discuta despre “o schemă integrată” privind riscul de sărăcie, potrivit Digi24.

Un exemplu este programul naţional “Fiecare copil în grădiniţă”. Totodată, o măsură prevede ca nou-născuţii să primească o identitate, la naştere, cât şi un plan pentru reducerea abandonului şcolar.

Mai mult, se doreşte dezvoltarea programelor “Teach for Romania” şi “Caravana medicală la sate”. Totodată, un alt program pe care Guvernul îl are în calcul vizează persoanele în vârstă, sub numele de “Bunicii comunităţii”.

Citeşte şi:  Orgnizarea alegerilor locale, discutată în şedinţa de Guvern de miercuri

Şase proiecte de hotărâri, care privesc organizarea alegerilor locale vor fi discutate, miercuri, în şedinţa de Guvern. Astfel, unul dintre proiecte vizează stabilirea datei de 5 iunie pentru desfăşurarea scrutinului, scrie Agerpres. Executivul va decide şi asupra calendarului acţiunilor din perioada electorală a alegerilor locale. 

 

 

 

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă