20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSTS cumpără autoturisme de 450.000 de euro. Directorul STS afirma acum câțiva...

STS cumpără autoturisme de 450.000 de euro. Directorul STS afirma acum câțiva ani că statul cheltuiește aberant pentru telecomunicații

Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat o licitație prin care va cumpăra automobile în valoare de circa 452.300 de euro, fără TVA.

Unitatea Militară 0731 a STS a postat pe Internet un anunț în care precizează că licitația include două loturi de vehicule. Unul se referă la autoturisme break, iar celălalt este pentru automobile de teren.

STS va cumpăra la această licitație între 5 și 15 mașini break, în valoare totată estimată de 160,500 de euro, fără TVA.

De asemenea, se vor cumpăra între 5 și 20 de autoturisme de teren, în valoare totală estimată de 291,800 de euro fără TVA.

Rezultă că STS va plăti pentru un singur automobil break între 10700 de euro fără TVA și 32100 de euro fără TVA, ceea ce înseamnă destul de mult, în condițiile în care cerințele indicate pentru aceste vehicule sunt relativ modeste. Ele trebuie să aibă motor Diesel cu o capacitate cilindrică de cel puțin 1450 cm3, putere minimă 60 kW și airbag-uri doar pentru locurile din față.

Pentru autoturismele de teren se cere să aibă motor Diesel de cel puțin 1450 cm3, cu o putere minimă de cel puțin 100 CP. Din calcul reiese că un singur automobil de teren va costa între 14590 de euro fără TVA și 58360 de euro fără TVA.

Altfel spus, STS va cumpăra mașini cu caracteristici tehnice medii, dar la prețuri mari.

Amintim că, în anul 2009, directorul STS, generalul Marcel Opriș, afirma că statul român cheltuiește aberant pentru comunicații mobile.

Știre în curs de actualizare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă