33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSportSuceava: Primarul și viceprimarii, dați în judecată de firma Rosal. Care este...

Suceava: Primarul și viceprimarii, dați în judecată de firma Rosal. Care este motivul

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și viceprimarii au fost dați în judecată de firma Rosal pe motiv că municipalitatea nu i-a prelungit contractul de salubrizare menajeră, care a expirat în 18 aprilie, relatează Mediafax. 

Edilul, însă, afirmă că prelungirea contractului cu Rosal ar fi fost ilegală.

”Ne cheamă pe persoană fizică în instanţă. E lipsă de fairplay. Ne cer să răspundem în faţa judecătorului la un chestionar prin care ne întreabă dacă e legal să prelungim contractul”, a spus Lungu, care a precizat că a primit un chestionar cu întrebări la care ar trebui să răspundă în faţa judecătorului.

Lungu a mai spus că nu a fost de acord cu prelungirea contractului cu firma Rosal pentru că ar fi ilegal, motiv pentru care a fost iniţiată licitaţia pentru desemnarea unui alt operator de salubrizare menajeră pentru 12 ani, aceasta urmând să se desfăşoare în 16 iunie.

Primarul consideră că firma Rosal ar trebui ”să joace meciul în teren” şi nu să încerce să câştige ”la masa verde”.

Citește și: Şmecheria electorală de 10 milioane de euro a cuplului Prigoană-Negoiţă

Consiliul Local Suceava a decis, în urmă cu o săptămână, să mandateze temporar asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil, pentru a asigura salubrizarea menajere în oraș, după ce contractul cu firma Rosal a expirat.

Rosal a transmis administraţiei locale o adresă prin care susţine că singura soluţie privind salubrizarea menajeră în Suceava este cea de prelungire a contractului care a expirat în 18 aprilie şi a avertizat consilierii locali că vor fi acţionaţi în instanţă şi li se vor cere daune totale de 17,2 milioane de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor pe patru ani, cât susţine Rosal că ar fi trebuit prelungit contractul.

Firma Rosal a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) declanşarea procedurii de selecţie a unui nou operator şi a cerut municipalității, conform prevederilor contractuale, prelungirea contractului cu patru ani.

Până la finalizarea procedurilor de selecţie, licitaţia fiind programată pentru 16 iunie, autoritățile locale au organizat o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să se ocupe temporar de salubrizarea menajeră a oraşului, la care au fost invitate 14 firme de salubrizare, dar au fost prezentate doar trei oferte.

Citește și: Primarul Sucevei: Salariul mic, o cauză a corupției

Din cele trei oferte prezentate a fost selectată cea a asocierii dintre firmele sucevene Florconstruct şi Diasil, cu care urma să fie semnat contractul temporar. Şi această licitație a fost contestată de firma Rosal la CNSC, iar CNSC a dispus, în 14 aprilie, suspendarea licitaţiei până la judecarea pe fond a contestaţiei.

Cele mai citite

Fără “România liberă,” n-ar fi putut exista integrarea europeană

Îngerul meu păzitor, Petre Mihai Băcanu, se apropie de cota 80. Ca om zămislit și retras la munte, a lansat sâmbătă, la Bookfest, cartea...

Când încep să se dea amenzi pentru nereguli în sistemul RO e-Factura

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că, deși perioada de grație a amenzilor pentru neconformare la sistemul de facturare RO e-Factura a expirat la 31...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...
Ultima oră
Pe aceeași temă