15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportConsilierul de stat Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii. Are sarcina să...

Consilierul de stat Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii. Are sarcina să finalizeze Legea salarizării

UPDATE 15.56: Decretul privind numirea lui Dragoş Pîslaru în funcţia de ministru al Muncii a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial. Totodată,  a fost publicat decretul prin care se ia act de demisia Anei Costea din funcţia de ministru al Muncii şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului, potrivit Agerpres.

UPDATE 13.10:  Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că noul ministru al Muncii va continua discuția pentru elaborarea unui act normativ care să corecteze dezechilibrele legate de salarizare. 

Premierul a precizat că i-a cerut noului ministru să organizeze, în cel mai scurt timp, o întâlnire cu sindicatele, pe tema Legii salarizării. Guvernul nu își dorește să impună, ci să ajungă la un acord cu sindicatele, în limita bugetului”, a mai spus Cioloș.

Premierul a precizat că Pîslaru își va prezenta programul zilele următoare și că va fi „o continuitate” al celui început de fostul ministru, Ana Costea.

Citește și: Ce avere are noul ministru al Muncii

UPDATE 12.52: Noul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru, este analist economic cu experienţă în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale şi creşterii competitivităţii. El a deținut funcţia de consilier de stat pe probleme economice în cancelaria premierului Dacian Cioloş, în perioada 8 decembrie 2015 – 18 apr. 2016. 

Citește și: Ce pregătire are noul minstru al Muncii, Dragoș Pîslaru

Premierul Dacian Cioloș a înaintat, luni, președintelui Klaus Iohannis, decizia de numire a consilierului de stat Dragoş Pîslaru în funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Președintele a semnat decretul, urmând ca luni după-amiază să aibă loc ceremonia de învestire în funcție.

Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis. Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

 

 

 

 

Cele mai citite

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă