6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCorpul de control al premierului ar putea depune plângere penală împotriva Spitalului...

Corpul de control al premierului ar putea depune plângere penală împotriva Spitalului Floreasca, pentru fals în declarații

Corpul de control al premierului ar putea depune plângere penală împotriva Spitalului Floreasca. Acțiunea vizează un posibil fals în declaraţii în legătură cu funcţionarea Secţiei de Arşi.

„Față de informațiile comunicate în cadrul conferinței de presă din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sănătății, prezentăm documentele emise de către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca în cadrul controlului Corpului de Control al Prim Ministrului cu privire la intervenția de urgență în urmă tragediei de la clubul “Colectiv”, în ceea ce privește funcționarea și utilizarea efectivă a Unității de Arși Grav din această unitate. Corpul de Control va analiza în continuare neconcordanțele constatate cu privire la utilizarea Unității de Arși Grav și va sesiza organele de cercetare penală dacă va avea indicii privind existența unor declarații false din partea reprezentanților Spitalului Clinic de Urgență Floreasca”, a transmis Corpul de control al prim-ministrului pe Facebook.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a relatat, joi, pe blogul său, că reprezentanții Spitalului Floreasca au oferit informații false Corpului de control al premierului Dacian Cioloș, într-o anchetă legată de incendiul din „Colectiv”. Deși reprezentanții spitalului au precizat că în Secția de Arși au fost făcute 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv, șeful Corpului de control de la Ministerul Sănătății a declarat, mircuri, că la Unitatea de Arși nu au fost făcute operații.

Primul ministru a trimis Corpul de control ca să ancheteze de ce Unitatea Modernă de Arși de la „Floreasca” nu era funcțională în vremea catastrofei de la „Colectiv”. Asta în condițiile în care taman pentru „accidente colective cu mari arși” a fost ea concepută. Statul român a plătit 8,5 milioane de euro pentru această unitate, dorită la „Floreasca” de reputatul medic Ion Lascăr. „Unitatea s-a deschis și s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arși”, a răspuns spitalul, în scris, către Corpul de control al lui Dacian Cioloș. Dar adevărul e altul. Ieri, în dreapta ministrului, șeful Corpului de control de la MS mai avea puțin și se galvaniza de rușine, în direct. Întrebare din sală: Au fost făcute operații la Unitatea de Arși de la „Floreasca”? Ministrul: Se studiază problema. Ziariștii insistă: Adică s-au făcut operații acolo, cum i-a răspuns spitalul primului ministru?! Ministrul ezită. Întoarce privirea ușor, spre dreapta. „Nu, nu au fost făcute operații”, recunoaște șeful de la controlul MS. Că nu era dator omul să mintă pentru nimeni”, a scris jurnalistul, pe blogul său. 

– în curs de actualizare –

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă