13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCine este noua propunere a PSD la Transporturi, după ce Iohannis l-a...

Cine este noua propunere a PSD la Transporturi, după ce Iohannis l-a refuzat pe Fifor

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Iulian Matache, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD, informează Mediafax.

“În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!”, a scris premierul pe contul său de Twitter.

În acest moment, Iulian Matache ocupă funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Iulian Matache a fost până în vara anului 2012 director de investiţii la Consiliului Judeţean Vrancea.

Presa locală scrie că Iulian Matache este un apropiat al lui Marian Oprișan, iar soția lui  – Daniela Matache – este preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Vrancea.

Președintele Klaus Iohannis a respins, miercuri,  propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor.

”Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.  

Din punct de vedere legal Klaus Iohannis nu mai are voie să respingă următorul nume care va fi propus de Ponta la Transporturi. 

Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor, a demisionat după ce a făcut o serie de declarații jignitoare la adresa românilor din Diaspora. 

 

 

 

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă