14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSURSE: Joi, şedinţă de guvern pentru adoptarea OUG privind migraţia primarilor

SURSE: Joi, şedinţă de guvern pentru adoptarea OUG privind migraţia primarilor

Guvernul se va reuni, joi, pentru a adopta ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor la alte partide politice fără a-şi pierde mandatul, susţin surse oficiale. Potrivit acestora, ministerele mai au încă de făcut unele observaţii la ordonanţă, aceasta nefiind discutată încă la nivelul Executivului, informează Medifax.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migraţia politică.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că liberalii vor ataca în instanţă, în contencios administrativ, ordonanţa de urgenţă care ar permite traseismul politic al primarilor, cu solicitarea suspendării actului normativ şi sesizării Curţii Constituţionale.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că ACL va informa toate ambasadele în legătură cu "acţiunea absolut antidemocratică a PSD şi a premierului Victor Ponta de a elabora o ordonanţă care să dea posibilitatea aleşilor locali să aleagă în două săptănmâni din ce partid să facă parte".

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre proiectul de OUG privind posibilitatea primarilor de a opta pentru un partid politic, precizând că, personal, este ”reticent la o astfel de iniţiativă” şi că migraţia politică este o boală.

 

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă