19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSurse: Liviu Dragnea s-a interesat dacă serviciile secrete s-au implicat în organizarea...

Surse: Liviu Dragnea s-a interesat dacă serviciile secrete s-au implicat în organizarea protestelor împotriva legii amnistiei. Ce răspunde SRI

Surse citate de postul de televiziune România TV susțin că liderul PSD, Liviu Dragnea, s-ar fi interesat dacă serviciile secrete din România au fost implicate în organizarea protestelor la adresa legii amnistiei, proteste la care au participat, duminică, zeci de mii de oameni.

Lui Dragnea i s-ar fi răspuns că au fost implicați foști angajați ai unității 0215 ("doi și-un sfert") – fosta unitate de informații și protecție internă a Ministerului de Interne.

Conform surselor citate, Liviu Dragnea ar fi anunțat că va solicita SRI să-și retragă toți ofițerii acoperiți din celelalte instituții ale statului român și din presă.

În replică, SRI a transmis duminică seară un comunicat în care subliniază că acuzațiile privind implicarea SRI în protestele de duminică sunt "denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic".

Postul România TV este cel care a difuzat o serie de înregistrări cu omul de afaceri Sebastian Ghiță, după dispariția acestuia, în care Ghiță aducea acuzații grave la adresa SRI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă