21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportLuni, PLEN pentru votarea noului director al SIE

Luni, PLEN pentru votarea noului director al SIE

Parlamentul României se va reuni LUNI pentru a votat propunea preşedintelui Klaus Iohannis pentru conducerea SIE, iar sedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere va  avea loc, luni, la ora 13.00, informează Digi 24.

Birourile Permanente vor convoca comisiile de control al SIE pentru audierea lui Mihai Răzvan Ungureanu, iar apoi acesta va merge în plenul Parlamentului.

CITEŞTE ŞI  SCANDAL pe nominalizarea lui MRU la şefia SIE. Liderii PSD, atac la Iohannis. Ilie Sârbu susţine că propunerea preşedintelui este ILEGALĂ

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL a declarat, miercuri, că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorităţii parlamemntare, iar cei de la PSD au o reticenţă de a convoca plenul pentru această numire, dar PNL nu are nicio rezervă să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare. În schimb, reprezentanţii PSD şi Victor Ponta au spus că nu îl susţin această nominalizare, în schimb liderul UNPR, premierul interimar, Gabriel Oprea a anunţat că îl susţine pe preşedintele Iohannis în acest demers. 

Constituţia şi Legea de funcţionare a Serviciului de Informaţii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informaţii. Constituţia prevede că directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea preşedintelui, iar Legea SIE arată că numirea este făcută de CSAT.

CITEŞTE ŞI  Cine este Mihai Răzvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis pentru şefia SIE

Şeful statului a trimis, miercuri, conducerilor celor două Camere nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Angajări în schimbul contractelor cu statul într-o primărie din Buzău

Cazul denumit „Fata lu’ tata” a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unor suspiciuni legate de angajarea Biancăi Firon, fiica...
Ultima oră
Pe aceeași temă