16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportSurse: Marius Nica, Laura Ștefan și Dan Dungaciu ar putea face parte...

Surse: Marius Nica, Laura Ștefan și Dan Dungaciu ar putea face parte din Cabinetul Cioloș

Ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, Marius Nica, și-ar putea păstra portofoliul în Cabinetul pe care îl va forma premierul desemnat Dacian Cioloș. De asemenea, alte nume care s-ar putea afla pe lista de miniștri ai lui Cioloș sunt Laura Ștefan pentru Ministerul Justiției și Dan Dungaciu la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit unor surse citate de Mediafax. 

Astfel, Nica ar fi avut şi o discuţie pe această temă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, înainte de întâlnirea acestuia cu premierul desemnat, miercuri, la sediul PSD.

Citește și: Dacian Cioloș pregătește lista viitorilor miniștri

Alți membri ai Guvernului Ponta care s-ar putea regăsi pe lista miniștrilor propuși de premierul desemnat sunt Sorin Cîmpeanu (Ministerul Educaţiei) şi Bogdan Aurescu (Ministerul Afacerilor Externe).

Dacă actuala structură va fi păstrată, Guvernul ar avea în componenţă şi un vicepremier. Postul i-ar putea reveni de asemenea lui Sorin Cîmpeanu, actualul premier interimar, conform surselor politice.

Între noii miniştri ai Cabinetului pregătit de Dacian Cioloş s-ar putea afla Laura Ștefan, coordonator al activităților anticorupție pentru Expert Forum, căreia i s-ar fi propus, potrivit surselor citate, să preia conducerea Ministerului Justiţiei.

De asemenea, numele lui Dan Dungaciu, director al Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, este vehiculat pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și: Liviu Dragnea, avertisment pentru miniștrii lui Cioloș

O altă variantă, însă nu prima luată în calcul, pentru acest minister ar fi fostul ministru al Internelor din guvernarea CDR Constantin Dudu Ionescu, în prezent consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, la Departamentul de Securitate Naţională.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

 

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă