13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportSURSE: Plen reunit pentru rezolvarea problemelor de la TVR. Ce vor decide...

SURSE: Plen reunit pentru rezolvarea problemelor de la TVR. Ce vor decide aleşii

Camera Deputaţilor şi Senatul ar urma să fie convocate, în şedinţă comună miercuri, 23 septembrie, pentru a discuta raportul de activitate al TVR, care a fost respins de comisiile de cultură, au precizat surse parlamentare pentru Mediafax care mai susţin că reprezentanţii PSD ar dori ca în locul actualului director-general Stelian Tănase să fie numită o persoană apolitică, neangajată politic. Decizia convocării plenului reunit va fi luată într-o şedinţă comună a Birourilor Permanente ale celor două Camere.

Problema conducerii TVR a fost discutată miercuri şi de preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursele parlamentare au mai precizat că una dintre “condiţiile” invocate în cadrul discuţiilor din Coaliţie referitoare la mandatul viitoarei conduceri a TVR se referă la soluţionarea problemelor financiare cu care se confruntă instituţia, astfel că reprezentanţii Coaliţiei vor ca viitorul preşedinte director-general să nu dispună concedieri şi să evite procedura insolvenţei.

Comisiile de cultură au respins, miercuri, raportul de activitate al TVR, cu 17 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, raportul comisiilor urmând să fie supus dezbaterii plenului Parlamentului, un rezultat negativ echivalând cu demiterea CA al TVR, inclusiv a preşedintelui-director general.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

 

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă