15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremierul Cioloș l-a convocat la o discuție pe ministrul Grigorescu, după controversele...

Premierul Cioloș l-a convocat la o discuție pe ministrul Grigorescu, după controversele privind averea lui. Iolu: Șeful Executivului speră ca rezultatele ANI să fie făcute publice cât mai repede pentru a pune punct comentariilor

UPDATE 17.26: Premierul Dacian Cioloș a discutat, vineri, cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, referitor la anunțul Agenției Naționale de Integritate (ANI), potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.

Discuția a avut loc „în contextul în care integritatea este și va rămâne un principiu asumat de către toți membrii echipei guvernamentale și colaboratorii săi”.

„Evaluarea declarațiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de către Agenția Națională de Integritate este un demers firesc, pe care această instituție îl face conform competențelor legale. Rezultatele acestei evaluări vor fi în măsură să clarifice aspectele legate de declarațiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor și comentariilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului.

————-

Premierul Dacian Cioloş va avea în cursul zilei de vineri o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, informează News.ro citând surse oficiale. În urma acestei întâlniri este posibil ca Victor Grigorescu să piardă funcția de membru al Guvernului.

Asupra lui Victor Grigorescu planează suspiciuni legate de veniturile sale, obținute de pe urma închirierii unui site.

Ministrul Grigorescu a venit, vineri, pe Facebook, cu noi precizări legate de site-ul de unde ar fi câștigat cei  792.000 lei, dar nu a spus de unde au venit banii.  ”Am să încerc totuși să mai fac o clarificare. Putem numi proiectul meu (monitoreu.com) site sau platformă online, pentru că el respectă definiția acestora. El este, insa, mai mult o aplicație software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacționa cu ea. Era un instrument de filtrare a informatiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante in vederea unei mai bune înțelegeri a politicilor comerciale europene. Nu era pentru publicul larg și în consecință nu era destinată vânzării de publicitate bazată pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane, chiar dacă acest instrument a avut o adresă de internet ca orice alt site. Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obișnuit. Iar simplul motiv pentru care nu mai funcționează astăzi ține de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiași an când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcționa și nici nu am simțit că poate continua așa cum era construit”, a scris el pe contul său. 

 


Citește și: Ministrul Energiei a încasat 800.000 de lei dintr-un site nefuncțional. Explicație ridicolă pentru sume uriașe de la un offshore


 

Ministrul Ener­­giei, Victor Vlad Grigorescu, a declarat într-o conferință de presă că a obținut 180.000 de euro din cedarea folosinței unui site de internet care, de fapt, nu a funcționat niciodată. Suma i-ar fi fost plătită ministrului de către o societate offshore conectată, după cum a arătat în exclusivitate „România liberă“, la interese azere în energie.

La începutul lunii aprilie a acestui an, „România liberă“ a scris, în exclusivitate, că ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, a încasat aproape 200.000 de euro, între 2014 și 2015, de la o companie offshore: Impact Sales Co. din insulele Turks & Caicos. În prima declarație de avere, depusă când și-a preluat mandatul, ministrul a ascuns proveniența banilor. Abia la solicitările repetate ale ziarului nostru, Vlad Grigorescu a rectificat declarația de avere. Dar transparența ministrului Energiei a fost parțială: în ciuda solicitărilor noastre, demnitarul nu a precizat care este „bunul mobil“ atât de profitabil.


Citește și:  Romanian Papers: Ministrul Energiei, 10.000 euro pe lună de la un offshore

De doi ani încoace, Vlad Grigorescu primește bani de la o companie din insulele britanice Turks&Caicos. În prima declarație de avere depusă la intrarea în mandat, demnitarul a ascuns proveniența banilor.


Citește dezvăluirea Rl: EXCLUSIV. Bani pe filiera azeră. Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, este anchetat pentru câştigurile netransparente de la un offshore

Ca ministru, Victor Vlad Grigorescu gestionează companii petroliere ale statului român. Ca persoană privată, a câştigat sute de mii de euro de la o companie offshore care activează în acelaşi domeniu şi care are legături cu regimul autoritar din Azerbaidjan… citește mai departe aici ….

 


 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă