10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSURSE DIGI 24: Victor Ponta ar putea părăsi Palatul Victoria după Congresul...

SURSE DIGI 24: Victor Ponta ar putea părăsi Palatul Victoria după Congresul PSD

UPDATE 13:15  Premierul Victor Ponta a declarat, joi, Conferinţa Organizaţiei Judeţene PSD Gorj, că atât timp cât Guvernul are susținerea Coaliției, Executivul își va duce mandatul la bun sfârșit. “Sursele alea sunt penibile pentru că sunt aceleşi surse (…) tot felul de…îi numeşte domnul Cristoiu foarte bine «fripturişti», care marţi dimineaţă ne spuneau cum trădează UNPR şi votează moţiunea. Luni ne spuneau cum vine Liviu şi zice PSD-ului să voteze moţiunea, în fiecare zi citim altceva, haideţi să vorbim despre lucruri serioase“, a declarat Ponta care a adăugat că “Nu îmi dau demisia!

***

Premierul Victor Ponta va părăsi Palatul Victoria după Congresul PSD de la jumătatea lunii octombrie, susțin surse politice apropiate Palatului Controceni și citate de postul de televiziune Digi 24.

Ponta ar urma ori să își dea demisia ori să fie înlăturat din funcţia de premier la scurt timp după alegerea în funcţie a noului preşedinte PSD. Apoi, liderii social-democraților în frunte cu noul șef al partidului ar putea avea o discuței cu președintele Iohannis despre debarcarea lui Victor Ponta. Se pare că social-democraţii au deja o propunere concretă, dar aşteaptă o garanţie şi un semnal public din partea preşedintelui, mai spune Digi 24.

Ce probleme penale are premierul Ponta

Victor Ponta este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fapte săvârșite în calitatea sa de avocat. Premierul a fost trimis în judecată în acest dosar pe 17 septembrie 2015. Procurorii DNA îl acuză pe premier că ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale. În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA “Şova şi Asociaţii” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Şova Dan-Coman şi a persoanelor din sfera sa relaţională.

Ce vrea Ponta să se întâmple la Congresul PSD

În urmă cu două săptămâni, premierul declara că la Congresul PSD este important să se dea un mesaj clar dacă se dorește continuarea guvernării sau dacă partidul decide să treacă în opoziție. Cum decid cei de aici e foarte bine, eu vreau un singur lucru la Congres, la care spun încă o dată că nu candidez la nicio funcţie, dar, cu siguranţă, important e ca la Congresul PSD, dincolo de alegerea conducerii, să se dea un mesaj clar dacă se doreşte continuarea guvernării sau dacă PSD decide altfel, să treacă în opoziţie, ca să ştim şi noi, cei de la Guvern, ce facem“, a spus Ponta.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă