21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportSurse neoficiale: Generalii Coldea și Voinescu din SRI ies la pensie. Purtătorul...

Surse neoficiale: Generalii Coldea și Voinescu din SRI ies la pensie. Purtătorul de cuvânt al SRI neagă informația

UPDATE 16,15:  Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a dezmințit informația conform căreia generalii Coldea și Voinescu ies la pensie.

——————————-

Generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi generalul George-Viorel Voinescu, adjunct al directorului SRI, pleacă din cadrul Serviciului Român de Informaţii, prin ieşirea la pensie, infomează, joi după-amiază, ziarul Bursa, în ediția sa electronică.

Potrivit acestei publicații, știrea a fost preluată “potrivit unei singure surse” și reprezintă o “informaţie pe care încercăm că o verificăm”.

Potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul SRI, generalul locotenent Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005 și este încă pe această funcție. La rândul lui, generalul locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005 și este încă în funcție.

Este de remarcat faptul că, la ultima ședință a CSAT, cea din data de 27 septembrie, din partea SRI nu a participat nici directorul instituției, Eduard Hellvig, nici primul adjunct, Florian Coldea. SRI a fost reprezentat în reuniunea CSAT de un alt adjunct al directorului, colonelul Cristian Bizadea.

În ultimele zile se vehiculaseră informații potrivit cărora asupra președintelui Iohannis s-ar face presiuni pentru a-l demite pe prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea. Acesta a fost perceput, multă vreme, drept un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă