12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSuspect de plagiat, în fruntea Sănătății. Florian Bodog a declarat că ”nu...

Suspect de plagiat, în fruntea Sănătății. Florian Bodog a declarat că ”nu ia șpagă ca medic”

PSD a propus în fruntea Ministerului Sănătății un medic suspectat de plagiat, Florian Bodog, căruia Ministerul Educației i-a retras dreptul de a coordona doctorate.

În 2012, Victor Ponta a retras din guvernul său un candidat la postul de ministru, Corina Dumitrescu, și un ministru al Educației, Ioan Mang, pentru că erau suspecți de plagiat.

Pe 18 octombrie 2016, ministrul Mircea Dumitru, din Guvernul Cioloș, i-a retras lui Bodog atestatul de abilitare și calitatea de conducător de doctorat, în domeniul studii universitare de doctorat – Medicină. Ordinul ministrului are la bază o decizie a CNATDCU, din 29 septembrie 2016, anexată Ordinului ministerial. CNATDCU și-a motivat decizia prin faptul că Florian Bodog are doar două articole publicate în calitate de autor principal, deci nu îndeplinește criteriile necesare pentru a conduce doctorate.


Noul ministru al Economiei: a dus Poșta pe pierdere, dar lua prime consistente. Guvernul Cioloș l-a dat pe mâna DNA

O publicație locală, Bihoreanul, a scris că noul ministru al Sănătății este suspectat de plagiat. Teza de doctorat a lui Bodog este însă de negăsit, scria aceeași publicație în mai 2016. Când Bihoreanul i-a cerut o copie a tezei de doctorat, el a refuzat.

Florian Bodog a fost secretar de stat în perioada mai 2012 – decembrie 2012 la Ministerul Sănătății, iar în perioada 2011 – mai 2012 a fost director de cabinet. A deținut funcția de senator în fosta legislatură și a fost secretarul Comisiei pentru Sănătate din Senat.

Ca medic, nu ia șpagă

Florian Bodog a fost avizat, miercuri, de comisiile de sănătate din Parlament, el prezentând pe scurt programul PSD în domeniu şi promiţând că toate angajamentele vor fi respectate. Un deputat USR l-a întrebat pe ministru dacă a luat vreo­dată mită, răspunsul fiind că el nu ia ”şpagă ca medic”.

Bodog a promis şi respectarea angajamentelor cu privire la ambulanţe în toate comunele din România, însă nu a răspuns unei întrebări USR cu privire la cine va finanţa plata salariilor ambulanţierilor şi nici nu a răspuns la întrebarea privind bugetul prevăzut pentru 2017 pentru achiziţionarea acestor ambulanţe.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă