13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportTăriceanu, critic la adresa premierului Dacian Cioloș, în controversa cartelelor prepay

Tăriceanu, critic la adresa premierului Dacian Cioloș, în controversa cartelelor prepay

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu l-a criticat, marți, pe premierul Dacian Cioloş, ca reacție la declarațiile șefului Executivului privind folosirea cartelelor prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste, informează Agerpres.

„Dacă au fost folosite aceste cartele, are informaţii – în fine, de la SRI înţeleg că nu -, dar dacă ar fi avut aceste informaţii, era bine să le ţină pentru el, pentru că atunci nu compromiţi acţiunile serviciilor de depistare a celor care folosesc cartelele şi în varianta cealaltă era bine să tacă. Dacă nu ai informaţii, nu vorbeşti decât dacă îţi doreşti să pui România într-o postură care este singulară. Eu nu am auzit vreo altă ţară din Europa, oficialităţi ale statelor respective să pună propria ţară într-o astfel de postură – România, furnizoare de cartele pentru acţiuni teroriste”, a susţinut Tăriceanu într-o conferinţă de presă. 

Totodată, Călin Popescu-Tăriceau a mai spus că Serviciul Român de Informații nu deține date dacă respectivele cartele au fost folosite de teroriști sau de persoane cae lucrează în zona Orientului Mijlociu.

„Am văzut şi comunicatul dat de SRI, care spune că s-au folosit cartele prepay în zona Orientului Mijlociu, dar nu au date care să confirme că ele au fost folosite de persoane care sunt terorişti sau au legătură cu terorismul sau de români care lucrează în zonă. Şi atunci întrebarea firească (…) este: dacă SRI spune aceste lucruri, de unde are premierul informaţii care se referă la faptul că aceste cartele prepay au fost folosite de terorişti?”, a adăugat Tăriceanu. 

Citește și: FOTO. Teroriștii utilizează cartele PREPAY. De ce le-ar aduce din România, în loc să le cumpere de pe Internet ?

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, la un post de televiziune, că este nevoie de un control mai bun al vânzării cartelelor prepay. 

„Ei se plâng (autorităţile responsabile – n.r.)… ştiţi discuţia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, înţeleg că România e una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele prepay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a afirmat Cioloş. 

Citește și: Controversa cartelelor pre-pay. Premierul Dacian Cioloș: Nu am fost și nu sunt ofițer acoperit

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă