14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSportTăriceanu: Eu, ca președinte al Senatului, nu am coloană oficială

Tăriceanu: Eu, ca președinte al Senatului, nu am coloană oficială

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, vineri, că, deși este al doilea om în stat, el nu dispune de o  coloană oficială care să îl însoțească în deplasările sale. Potrivit președintelui PLR, numai președintele României și premierul beneficiază de o astfel de măsură de siguranță, arată Agerpres.

“Eu, ca președinte al Senatului, nu am ceea ce se numește coloană oficială. (…) Nu știu ce înseamnă la dvs. coloană oficială. Efectiv, nu știu care este definiția coloanei oficiale. Coloană oficială poate să fie la primirea unui înalt demnitar, dar în rest sunt anumite măsuri de securitate variabile în funcție de poziția pe care o ocupă demnitarii în stat și care implică o anumită, hai să spunem, desfășurare de forțe. Acest lucru este valabil la președinte, în primul rând, și la prim-ministru. Restul nu au ceea ce se numește la propriu o coloană oficială”, a spus acesta, la Senat.

Citește și: Semne de întrebare în dosarul polițistului mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Ministrul tace, tot mai multe voci îi cer demisia

Tăriceanu a adăugat că mașina cu care se deplasează ca președinte al Senatului este însoțită doar de o mașină a SPP, care merge în urma mașinii sale.

Întrebat dacă vicepremierului Gabriel Oprea ar trebui să își prezinte demisia în urma accidentului de marți, în care un polițist din coloana sa oficială și-a pierdut viața, Tăriceanu a replicat: “Asta este o problemă în care nu vreau să intru. Puneți-i dumnealui întrebarea!”.

De asemenea, Tăriceanu a fost chestionat dacă, aflat în situația vicepremierului Gabriel Oprea, ar fi optat pentru o explicație clară, însă președintele Senatului le-a spus jurnaliștilor că nu poate răspunde în locul altor persoane.

“Nu mă puneți să răspund în situația altor persoane, că nu este rolul meu”, a afirmat Tăriceanu.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

 

 

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă