10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu: Hellvig nu are experiență pentru SRI

Tăriceanu: Hellvig nu are experiență pentru SRI

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că Eduard Hellvig nu are experiența necesară pentru funcția la care este propus și că nu este o personalitate cu autoritate recunoscută în domeniul securității naționale, informează Mediafax

"După poziţiile publice exprimate de partidele parlamentare, bănuiesc că nu aveţi niciun dubiu şi nicio emoţie în legătură cu rezultatul votului, totuşi rezultat votului, după părerea mea, nu trebuie să şteargă cu buretele problemele care îl vizează pe domnul Eduard Hellvig, pentru că aceste probleme, în opinia mea, trebuie semnalate. Este o problemă majoră faptul că domnul Hellvig nu are o experienţă relevantă şi nu este o persoanalitate cu autoritate recunoscută în zona de securitate naţională. Aş spune că opiniile personale exprimate pe blog sau în presă cu privire la politica externă sau la actele de securitate au ridicat multora semne de întrebare justificată", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Parlamentarii votează pentru numirea lui Hellvig la SRI

Tăriceanu a subliniat că există persoane mai calificate în România care s-ar fi potrivit pentru șefia Serviciului Român de Informații. 

"Vreau să punctez foarte clar, nu pun la îndoilă buna intenţie a domnului Hellvig şi nici disponibilitatea pe care o are de a învăţa la locul de muncă, însă în România cred că sunt oameni cu o experienţă cunoscută, certificată, recunoscută pe zona de securitate naţională .Şi în privinţa cărora nu există niciun fel de semn de întrebare cu privire la posibilitatea de a-şi îndeplini cu succes un mandat de director al SRI.", a arătat Tăriceanu.

Președintele Senatului a precizat că speră că dubiile pe care și le-a exprimat în Plen nu vor fi confirmate și că mandatul lui Hellvig va fi încununat cu succes. 

"După părerea mea, domnul Hellvig nu face parte din această categorie. În fine, în final, vreau să-mi exprim speranţa că domnul Hellvig nu va confirma dubiile pe care le ridic în privinţa domnie sale şi mi-aş dori ca mandatul să fie unul de succes. Vom vedea", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Doar Călin Popescu Tăriceanu şi un un reprezentant al grupului Popular şi Democrat, Ştefan Burlacu, au vorbit în timpul dezbaterilor generale de la şedinţa de numire a noului director al SRI.

Burlacu a spus că parlamentarii acestui grup vor vota în favoarea numirii lui Hellvig pentru acest post.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă